سلسله ی نصایح رمضانی

آیا میدانستید؟

﴿سلسله ی نصایح رمضانی﴾

ramazani

آیا میدانستید؟

A

﴿سلسله ی نصایح رمضانی﴾:

A

برادر و خواهر مسلمان!

A

لطفاً این نصایح طلائی رمضانی را بخوانید و بدان عمل کرده، سعی کنید این اعمال نیک را فرهنگ سازید و با ختم رمضان، از مداومت به این کرده های نیک ابأ نورزید:

A

۱- نمیدانم امسال، قبل از آمدن رمضان، برای دیگران، از رسیدن این ماه پرفیض تبریکی عرض کردید یاخیر؟

A

اگر در این رمضان فراموش تان شده باکی نیست، در تبریکی فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به خویشاوندانت، سال بعدی، سبقت بگیر.

۲- یک مهمانی برای افطار با حضور پدر و مادر ، برادران و خواهرانت همراه با همسران و فرزندانشان ترتیب بده.

A

۳- یک مهمانی دیگر برای افطار با حضور خانواده ی همسرت ترتیب بده و در این مهمانی نیز مانند مهمانی قبل اظهار خوشحالی کن و در مورد مکان افطار در صورتی که دور هم جمع می شوید مشکلی نیست که شما پیش آن ها بروید یا آن ها پیش شما بیایند.

۴- نامه، و یا پیام تیلفونی برای دوستان و نزدیکانت بفرست.

۵- هر کدام از افراد خانواده ات را که توانستی دور هم جمع کن و در مورد احکام روزه و بعضی از آداب ماه رمضان برایشان توضیح بده.

A

۶- از فرزندانت بخواه که نزد همسالانشان در بین خویشاوندان بروند، برای این که معنی صله ی رحم و ارتباط با خویشاوندان را یاد بگیرند.

A

۷- نیازمندانِ خویش، برای گرفتن صدقه و زکات از طرف تو در اولویت قرار دارند، البته این در مورد پدر و مادر، همسر و فرزندانت صادق نیست.

A

۸- هر وقت یکی از خویشاوندان نیازمندت تو را برای افطار دعوت کرد مواد غذایی مورد نیاز را در حد امکان به رسم هدیه برای آن ها تهیه کن.

۹- نباید در هنگام مهمانی های افطار از آداب اخلاقی و اسلامی غفلت ورزید مانند اختلاط نامحرم ها، ترک نماز تراویح و اذکار شب یا ترک نماز جماعت مغرب و عشاء در مسجد.

A

۱۰- اقدام به توزیع و پخش CD ، DVD،پوسترها یا بعضی کتابچه های مخصوص رمضان در بین همسایگانت بکن.

A

۱۲- فضای اطراف را در صورت امکان تغییر و شاداب کن.

A

۱۳- یک برنامه ی مشترک افطار را با همسایه هایت بگذار و از آن ها بخواه که این برنامه ی سالیانه را رسم قرار دهند، چون فرصت خوبی است برای ملاقات با هم هر چند سالی یک بار باشد. ابتدا آن ها را برای افطار به خانه ات دعوت کن مگر اینکه یکی از آن ها خودش صادقانه پیش قدم شود.

A

۱۴- از همسرت بخواه که یک صنف قرآن را برای زنان همسایه تشکیل دهد و در آن قرائت قرآن و احکام و تجوید را آموزش دهد و آن ها را به صورت مداوم به رعایت آداب و سنت های دین تشویق کند.

A

۱۵-  مسابقه ای در حفظ بعضی از سوره ها یا جزء های قرآن برای کودکان همسایه برگزار کن و در یک مراسم باشکوهی به آن ها جوایزی را تقدیم کن.

A

۱۶ استفاده از فضای روحانی رمضان و دیدارهای مداوم با همسایه ها برای رفع مشکلات محله از قبیل نظافت، روشنایی کوچه و ….. غیره، برقرار کن.

A

۱۷- نماز تراویح در ماه رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است و آنچه که در نماز تراویح بسیار مهم است، امام جماعت مسجد است. در صورتی که امام مسجد محله دارای صوت و لحنی زیبا باشد باید هیئت امنای مسجد اطلاع رسانی کرده و از هر گونه وسیله ای برای جذب نمازگزاران برای نماز تراویح استفاده کنند.

A

۱۸- نماز تراویح به معنای نیروی تازه بخشیدن، شاداب کردن است و باید برنامه های اجرا شده این هدف را به دنبال داشته باشند، برنامه هایی که مطابق واقعیات جامعه و مهم ترین دل مشغولی های مردم باشند و آن ها را با بهبود ارتباط با خداوند و بازگشت به سوی او تشویق کنند . این برنامه ها را متناسب با فضای مسجد و جوّ نمازگزاران هماهنگ کنند، در صورتی که مسجد بزرگ باشد سخنرانی های متعددی ارائه کنند و سخنرانان خوبی را از داخل و خارج منطقه برای این کار دعوت کنند و برنامه ی این سخنرانی ها را قبل از موعد به مردم اعلام کنند.

A

به این هژده نصیحت عمل کن و تا بخش بعدی هژده کار نیک را عادت خود قرار ده، ان شأ الله در بخش بعدی، نصایح دیگری را خدمت شما تقدیم خواهم کرد.

A

عزیزان گرانقدر:

A

لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

A

جزاکم الله خیراً!

A

ا.ج.ع

A

سه شنبه شانزدهم ماه مبارک رمضان ۱۴۳۷

A

بیست و یکم جون  ۲۰۱۶

A

www.facebook.com/meydanestid

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *