آیا میدانستید؟
اتحاد و اتفاق، داروی دردهای ملت
﴿بخش سوم﴾:
در دوبخش گذشته مفاهیم و احکام اتحاد واتفاق را از دیدگاهٔ قرآن بحث نمودیم.
فقدان شریعت آسمانی و بسنده کردن به رهنمودهای عقل و درک فطری بشر که در ارائه برنامه زندگی ناتوان است، در این زمان نیز به دلیل ناسازگاری عوامل غیر اسلامی، اتحاد واتفاق را در جوامع اسلامی و پدیده های جدید الکترونیکی در جامعه ی ما، ناچیز جلوه داده است.
تبلیغات و پروپاگند های سؤ منافقین و رسانه های مبتذل ایشان، مسائل قومی، لسانی، نژادی و انفرادی را دامن زده، اتحاد ملی را جز نام پنج حرفی اش، از ساحه ی عمل بدور کرده است.
قرآن کریم اتحاد ملی را نعمت بزرگ و یادکردنی دانسته و از مؤمنان خواسته است تا تلخی و خطرآفرینی دوران تفرقه را از یاد نبرند و به یاد داشته باشند که چگونه الله سبحانه وتعالی میان آنان اُنس و الفت برقرار ساخت.
وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (آل عمران ۱۰۳)
و همگی به ریسمان خدا [= قرآن و اسلام، و هرگونه وسیله وحدت]، چنگ زنید،
و پراکنده نشوید! و نعمت (بزرگِ) خدا را بر خود، به یاد آرید که چگونه دشمن یکدیگر بودید،
و او میان دلهای شما، الفت ایجاد کرد، و به برکتِ نعمتِ او، برادر شدید!
و شما بر لبِ حفرهای از آتش بودید، خدا شما را از آن نجات داد؛ این چنین، خداوند آیات خود را برای شما آشکار میسازد؛ شاید پذیرای هدایت شوید.
در این آیه، دو بار از نعمت اتحاد و گستره ی ملی آن یاد شده که جایگاه و اهمیت آن را نشان می دهد.
اتحاد و همبستگی ملی و درونی همه ی انسانها چنان مطلوب و در برابر، اختلاف چنان نکوهیده است که قرآن کریم در پنج آیه اعلام داشته:
اگر مصلحت ایجاب می کرد، خداوند با اراده تکوینی خود، همه مردم را یکپارچه و از یک امت و ملت قرار می داد.
مقصود ازلفظ «امت واحده» در قرآن کریم که در چند جا ذکر شده است، همان یکپارچگی ملی در پذیرش دین الهی است.
مصلحتی که مانع تحقق این اراده تکوینی الهی شده، ابتلا و آزمایش مردم با برخورداری از اصل اختیار است.
قرآن کریم سرگذشت امت های پیشین را گوشزد می کند که هنگام اتحاد و یکپارچگی ملی، چگونه دارای عزت و شوکت بودند و بر جهانیان فرمانروایی داشتند.
اما آن گاه که از هم پراگنده و دچار تفرقه شدند، خواری و ذلت به آنان روی آورد و از هر سو تاراج شدند.
این همان حالتیست که در وطن عزیز ما در اثر غرور بیجا، ملیت پرستی، زبان پرستی، سمت گرائی و….. باعث تفرقه میان افراد شده است، تا جائیکه در یک خانواده، پدر از یک گروه و فرقه ای پشتیبانی میکند، و پسرش از گروه مخالف.
👈 این پدیده های تفرقه افگن در قرآن کریم به وضاحت بیان شده است که عدم عمل به قرآن و کلام الله، دوری و هجران از تعلیمات اسلامی، و الویت قرار دادن لسان، نژاد وملیت بر اسلام، وسیله ی حربی شیطان شده، هزاران افراد بیگناه جان خود را از دست داده اند.
اتحاد ملی اَتُمِ قدرتِ ملی یک کشور است.
میان مفاهیم یگانه گرایی، یگانگی شخصیت، یگانگی فرهنگی و یگانگی اجتماعی ارتباط وثیق و معناداری وجود دارد.
در یگانگی شخصیت، نظام شخصیتی خاصی ایجاد می شود که در پیوند با یگانگی فرهنگی به یگانگی اجتماعی می پیوندد.
حاصل این یگانگی اجتماعی نیز دستیابی به قدرت ملی استحکام یافته ای است که بنیاد امنیت ملی، توسعه ملی و حصول به اهداف ملی تعریف شده ی یک ملت محسوب می گردد.
نمونه ی این اهداف ملی درانگلستان که در آن، ایالات اسکاتلند، آیرلند شمالی، انگلند، ویلز که ساختار انفرادی آن بکلی فرق دارد و ایالت ویلز در انگلستان لسان کاملاً متفاوت دارد، اختلافات خطیر سیاسی با هم دارند، قابل ملاحظه است.
اما در وحدت وگستره ی ملی آنقدر باهم نزدیک اند که با وجود تبلیغات پیشرفته ی الکترونیکی و مطبوعات آزاد، ضدیت سیاسی و افشا سازی یک جناح توسط مطبوعات، درهم پاشیدن نظام ووحدت ملی در ناحیه محال است.
ونه هم جرمن ها وروس، دشمنان سرسخت انگلستان، در طول تاریخ،با وصف پیشیرفت چشمگیر در عرصه ی نظامی واستخبارات توان رخنه در نهاد های ملی را با موجودیت نظام و وحدت ملی در این کشور را داشته اند.
ساختار جیولوژیکی کشور ما و تمایل بعضی گروه ها به خیانت به خاک، اقتصادِ کاذب همسایه ی شرقی، تحریم اقتصادی همسایه ی غربی توسط غرب، شکست نظامی همسایه ی شمالی در خاک ما، منافع سیاسی و اقتصادی هند وچین، نصب پایگاه های نظامی امریکا در منطقه و تاراج ذخایر ومعادن سرشار ملک ما، صرف چند دلیل محدود تفرقه اندازی میان اقوام وقبایل این ملت بیچاره است.
این کرم های طفیلی، تا زمانی که اتحاد و اتفاق ملی تحت حاکمیت یک دولت واحد اسلامی بوجود نیاید، به دسیسه های افتراق جهت از هم پاشیدن این ملت کما فی السابق ادامه خواهند داد.
دشمنان اتحاد و اتفاق ملی با استفاده از جدید ترین و مؤثر ترین اسلحه ی مدرن تبلیغاتی مانند وسایل سمعی وبصری و شبکه های دست نشانده ی شان،عوام را به شهوات و فساد اخلاقی مصروف ساخته، در قدم نخست، میخواهند حیا وایمان را در عوام تضعیف کنند.
وقتی جامعه به زندگی پر از حب شهوات آغشته شد، دیگر مجال تقویه ی ایمان را ندارد.
بی ایمانی و ضعف وجدان، دین گریزی را در جامعه رایج ساخته، مردم را به پرورش نفس های شان ترغیب میکند.
اینجاست که رسول اکرم صلی الله وعلیه وسلم، از بروز این فتنه در تمام خانه های مسلمانان هشدار داده است.
آیا میدانید که این کدام فتنه ایست که در هر خانه راه یافته است؟
جواب از شما و رخصت از ما، تا بخش چهارم این مضمون ان شأ الله تعالی!
ا.ج.ع
ادامــــــــه دارد…..
دوشنبه ۳۰ مارچ ۲۰۱۵