حرمت و عزت مدینه ی منوره

آیا میدانستید؟

﴿حرمت و عزت مدینه ی منوره﴾:

izzatemadina

آیا میدانستید؟

﴿حرمت و عزت مدینه ی منوره﴾:

با حمله ی انتحاری در جوار مسجد نبوی صلی الله و علیه وسلم توسط افراطی های بدبخت، که طبق ارشاد نبی کریم صلی الله و علیه وسلم، ان شأ الله همانند نمک در آب ذوب خواهند شد، قلم در دستم صبرش را از دست داد، ضربات قلبم مضاعف شد، و قلبِ اندوهگین و بیقرارم، به چشمانم امر کرد تا اشک بریزند.

A

مدینه ی منوره شهر طیبة الطیبة، شهر محبت با رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم، محل نزول وحی، و جایی است که جبریل امین علیه السلام خدمت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرود می‌آمد.

A

مدینه مرکز ایمان و شهر ملاقات و زندگی مهاجرین و انصار است، شهر کسانی که مدینه و ایمان را بر گزیدند و بر همه چیز ترجیح دادند.

A

مدینه ی منوره شهر هجرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله وسلم است، ایشان برای هجرت شان مدینه را انتخاب کردند، و تا آخرین رمق حیات در همین شهر مقدس زندگی نمودند، و نهایتاً در همین شهر جان به جان آفرین سپردند، و در همین شهر دفن شدند، و از همین شهر بر انگیخته خواهند شد.

A

مدینه ی مبارکه شهری است که الله سبحانه و تعالی به آن عزت و افتخار بخشیده و آن را بر سایر شهرها برتری داده است.

پس از مکه ی مکرمه، الله سبحانه و تعالی، این شهر را بهترین جای روی زمین قرار داده است.

A

این شهر مقدس و مبارک  را الله سبحانه و تعالی،حرمِ امن قرار داده چنانکه مکه ی مکرمه را حرمِ امن قرار داده است.

A

«إن إبراهيم حرم مكة، وإني حرمت المدينة»  (صحیح مسلم)

A

«ابراهیم علیه السلام مکه را حرم قرار داده و من مدینه را حرم قرار می‌دهم».

مقصود از نسبت حرمت به ابراهیم و محمد علیهما السلام اظهار حرمت است و إلا عین تحریم یا حرمت از جانب ذات اقدس تعالی، اوست که مکه و مدینه را حرم قرار داده است

از میان تمام شهر‌های جهان، الله سبحانه وتعالی فقط این دو شهر را به این صفت اختصاص داده است.

A

مسجد نبوی به تنهایی حرم نیست بلکه تمام مدینه حرم است از کوه ﴿عیر﴾ در جنوب تا کوه ﴿ثور﴾ در شمال، و بین دو پهلوی شرقی و غربی آن.

«المدينة حرم ما بين عير إلى ثور»  ﴿صحیح بخاری و صحیح مسلم﴾!

A

در این شهر مقدس، حتی قطع کردن درخت، و شکار حیوانات حرام شده است، قتل و انتحار و انفجار را گذاشته، چنانچه حضرت رسول کریم صلی الله و علیه وسلم فرمودند:

«إني حرمت ما بين لابتى المدينة أن يقطع عضاهها أو يقتل صيدها» ﴿مسلم﴾

A

«من دو طرف مدینه را حرم قرار دادم، که مبادا درخت آن قطع شود یا شکارش کشته شود»

رسول مقبول صلی الله و علیه وسلم مدینه را طابه و طیبه نامیده است.

A

این هر دو لفظ یعنی طابه و طیبه از کلمه ی طیب به معنی پاک گرفته شده است که بر طیب و پاک دلالت می‌کنند. این‌ها دو کلمۀ پاک و پر طراوت هستند که بر شهر و سر زمین پاک گذاشته شده‌اند.

A

مدینه شهر پاکیزه ایست که ایمان به آن باز می‌گردد، چنانکه پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند:

«إن الإيمان ليارز إلى المدينة كما تأرز الحية إلى جحرها». ﴿صحیح بخاری و صحیح مسلم﴾  

A

«یقیناً ایمان به مدینه باز خواهد گشت هم چنانکه مار به سوراخش باز می‌گردد»

A

این بدین معنی است که سر انجام ایمان به مدینه باز خواهد گشت، و در مدینه باقی خواهد ماند و مسلمانان از سراسر جهان قصد سکونت مدینه را خواهند کرد، و انگیزۀ شان در این امر ایمان و محبت این شهر مقدس و مبارک خواهد بود که الله تعالی، آن را حرم قرار داده است.

A

هرکسی، این حرم مقدس را نا امن سازد، ویا در آن بدعتی ایجاد کند، الله تعالی، فرشتگان و تمام مردم بر او لعنت میقرستند.

A

«المدينة حرم من عير إلى ثور، من أحدث فيها حدثا أو آوى محدثا فعليه لعنة الله والملائكة والناس أجمعين لا يقبل الله منه صرفا ولا عدلا» ﴿صحیح بخاری و صحیح مسلم.﴾

A

«مدینه از کوه عیر (در جنوب) تا کوه ثور (در شمال) حرم است، کسی که در آن بدعتی ایجاد کند یا بدعت گذاری را پناه دهد پس لعنت خدا و فرشتگان و تمام مردم بر او باد، خداوند هیچ فرض و نفلی از او نخواهد پذیرفت»

A

برادر و خواهر مسلمان!

A

مدینه ی منوره از دعای خاص رسول اکرم صلی الله و علیه وسلم برخوردار است:

«اللهم بارك لنا في ثمرنا وبارك لنا في مدينتنا وبارك لنا في صاعنا وبارك لنا في مدنا» صحیح مسلم.

A

«پروردگارا! در میوۀ مان بما برکت عنایت فرما، در شهر ما (مدینه) به ما برکت عنایت فرما، و در پیمانه ی ما به ما برکت عنایت فرما»

A

در مسجد شریف قطعه یا بخشی است که رسول کریم صلی الله علیه وآله وسلم آن را باغی از بهشت توصیف نمودند، چنانکه فرمودند:

A

«ما بين بيتي ومنبري روضة من رياض الجنة» ﴿صحیح بخاری و صحیح مسلم﴾

«بین خانه و منبر من باغی از باغ‌های بهشت است»

A

طبیعی است که اختصاص این بخش مشخص از مسجد شریف به این صفت دلالت بر فضیلت و اختصاص این بخش دارد، و راه استفاده از این فضیلت این است که بنده ی مؤمن سعی کند در آن نماز نفل بخواند و به ذکر الله تعالی، و تلاوت قرآن مشغول شود بشرطیکه در نشستن و نماز خواندن در آن یا برای رسیدن به آنجا به کسی اذیت و آزار نرساند.

A

مسلمان در قلبش محبت خاصی به این شهر طیبه دارد، به حدی که عاشقان رسول مقبول صلی الله و علیه وسلم، در خیابانهای این شهر پا برهنه میگردند. ولی دشمنان دین و دشمنان اسلام قصد تباهی و ویرانی این شهر را دارند.

A

محبتِ رسول؛کریم صلی الله و علیه و سلم را به این شهر، از این حدیث مبارکه پیمانه کنید:

«أن النبي صلى الله عليه وآله وسلم كان إذا قدم من سفر فنظر إلى جدارات المدينة أوضع راحلته وإن كان على دابة حركها من حبها»

«پیامبر خدا صلی الله علیه وآله وسلم هرگاه از سفری باز می‌گشتند تا چشمشان به دیوارهای مدینه می‌افتاد مرکب شان را رها می‌کردند، و اگر بر مرکبی سوار می‌بودند از شدت محبتی که به مدینه داشتند آن را حرکت می‌دادند».

A

هر مسلمانی که الله تعالی به او توفیق سکونت در مدینه ی طیبه را داده است باید الگوی خیر و فضیلت برای دیگران باشد، زیرا او در شهری توفیق سکونت یافته که روزی منبع و سرچشمه ی نور بوده است، و کاروان‌های دعوتگر و مصلح از اینجا به سراسر عالم اعزام می‌شدند.

A

اگر کسی در چنین مکان مقدس و نورانی که فقط جای فضائل و نیکی‌ها و استفاده ی اخروی است مرتکب گناه و نافرمانی پروردگارش شود، بداند که سر انجام بدی را برای خودش رقم زده است و ضرر و زیان این گناه و مخالفتِ الله تعالی و رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم جز شقاوت و بدبختی دنیا و آخرت چیزی نخواهد بود.

A

هر کسی که برعلیه اهل مدینه سازش و مکری کند، ذوب میشود، و این حدیث شریف، مصداق این سخن است.

A

«لا يكيد أهل المدينة أحد إلا أنماع كما ينماع الملح في الماء» صحیح بخاری. ﴿صحیح بخاری.﴾

A

«هیچ کسی نیست که علیه اهل مدینه سازش و توطئه کند مگر اینکه همانند ذوب شدن نمک در آب ذوب خواهد شد»

وعیدِ نقمت و بدبختی برای سازش کنندگان، افراطی ها، تفریطی ها، اهلِ لهو، و اهلِ شیطان و دجال، در اینمورد خیلی زیاد است، و در این مقال نمیگنجد.

A

در اخیر دعا میکنیم تا هر آنکسی که به این شهر طیبه ظلم و ستمی روا میدارد، الله تعالی او را لعنت کند و در قهر جهنم برایش بستری از آتش و خوراکی از زقوم تهیه کند!

اللهم ربنا آمین، یارب العلمین!

A

اللهم من ظلم أهل المدينة وأخافهم فأخفه وعليه لعنة الله والملائكة والناس أجمعين

A

عزیزان گرانقدر:

A

لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

A

جزاکم الله خیراً!

A

ا.ج.ع

A

سه شنبه سی ام رمضان المبارک ۱۴۳۷

پنجم جولای ۲۰۱۶

A

www.facebook.com/meydanestid

ویا از طریق گوشی های تیلفون:

m.facebook.com/meydanestid

A

ویا در search فیسبوک تان تایپ کنید:

A

meydanestid

A

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *