سلسله ی وصایای پیامبر صلی الله وعلیه وآله واصحابه وسلم!
﴿بـخـش صــدو هفتاد و هفتم﴾:
حدیث اول:
۱- ﴿هیچ یک از شما با زن بیگانه ای در غیر حضور محرمش به خلوت ننشیند.﴾
شرح حدیث:
اسلام به مرد و زن دستور میدهد که از چشمچرانی و نگاههای شهوتآمیز به یکدیگر خودداری نمایند و ناموس خویش را محفوظ بدارند، بنابراین تمام بدن یک زن (جز دست و قرص چهرهاش) عورت است و همنشینی و سفر نمودن زن با مرد بیگانه حرام و ناجایز است.
هدف از مرد بیگانه، هر آن مردی است که از دیدگاه شرع، محرم آن زن به حساب نمیآید و روزی نکاح وی با آن صحیح خواهد بود.
امروز متأسفانه بسیاری از زنان و دختران مسلمان، بستگان نزدیک و چه بسا دور را محرم خویش تصور میکنند، به عنوان مثال با پسرعمه، پسرخاله و برادر شوهر، راحت هستند، در حالیکه اینها محرم که هیچ، بلکه بدترین نامحرم ها هستند.
اسلام زن را جوهری گران قیمت میداند که باید از دسترس غارتگرانِ حیا و عفت، بدور ماند.
یکی از گناهانی که از آن نهی شدیم خلوت با نامحرم است که در قدیم این اتفاق خیلی به ندرت و با سختی واقع میشد ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی بوسیله ی مُبایل، فیسبوک و…در فضای مجازی و (چت و ایمیل و…) به آسانی دو نامحرم می توانند با هم به طور مجازی خلوت کنند که این کار بخاطر احساس امنیتی که از این طریق ارتباط وجود دارد مفاسد بسیاری را به دنبال خواهد داشت که حتی مفاسدش کمتر از خلوت حقیقی (که در قدیم انجام میشده) نیست.
البته مشکل فقط این نیست بلکه از سالها قبل و به یمن آمدن زنان به صحنه! و میدان کار (دوشادوش مردان!!!) و فرصتهای مناسبی برای این خلوت شیطانی در محیطهای کار ایجاد شده است!
خلوت کردن با نامحرم مایه ی فساد قلب و روانِ انسان است.
کسى که با زنى خلوت مى کند ، معمولاً به سوى او متمایل مى شود!
به خیلی ها وقتی که میگویی چرا با او ارتباط داری میگویند “دلت پاک باشد”،”به چشم خواهری یابرادری به او نگاه میکنم یا حرف میزنم ” و کاسه داغتر از آش میشوند خلاصه اینکه با عملِ شیطانی می خواهند دلشان پاک باشد!! یا آیا این احساسی را که به طرف مقابل دارند وجداناً به خواهر یا برادرشان هم دارند!
هر کس که با زن نامحرم خلوت کند ، نفر سوم آنان خودِ شیطان است (شیطان بنی آدم را به وسیله ی اعوان و انصارش فریب میدهد) و چنین خلوتى ، معلوم است که چه پیامدى خواهد داشت .
رسول کریم (صلى الله علیه و آله ) مى فرماید :
﴿هرگز مردى با زنى خلوت نکند ؛ چرا که نفر سوم ، خودِ شیطان خواهد بود﴾
در چنین موقعیتى ، شیطان نیز بیش از هر وقت دیگرى به انسان نزدیک مى شود . شیطان ، خود به حضرت نوح (علیه السلام) مى گوید که : هنگام خلوت با زن نامحرم ، بیش از هر وقت دیگرى ، به فرد ، نزدیک هستم .
هنگام خلوت ، هر کدام از زن و مرد ، ممکن است احساس کند که گویا کانال ارتباطى دو طرفه اى میان آنها برقرار شده و از طرف مقابل ، پیام علاقه و تمایل ، ارسال مى گردد . احساس ارسال چنین پیام هاى عاشقانه اى ، در حقیقت ، همان حضور شیطان است.
شطان فرصت مناسبی برای شوخی و چشم چرانی به طرفین مهیا میسازد،
و هر که چشمان خود را با نگاه به زن نامحرم پر سازد، الله تعالی در روز رستاخیز چشمان او را از دیدارش محروم میکند. الا اگر توبه کند و بر توبه اش استوار بماند.
حدیث دوم:
۲- ﴿به مردگان (و گذشتگان) ناسزا نگوئید؛ زیرا آنها به سوی اعمالی که پیش فرستادهاند، رخت بستهاند.﴾
شرح حدیث:
ناسزاگویی، غیبت و دشنام دادن از بزرگترین و زشت ترین گناهان اند، به ویژه بد گفتن به مردگان گناه بزرگی است، به خاطر اینکه انسان وقتی از کسی که در قید حیات است، غیبت کند و یا او را ناسزا گوید، ممکن است روزی از او معذرتخواهی نماید، ولی در مورد مردگان چنین فرصتی میسر نیست؛ بنابراین کسی که به مردگان ناسزا میگوید، همزمان دو جرم مرتکب شده است: یکی بد گفتن و دیگری به فکر معذرت خواهی نبودن.
مرده چه مسلمان باشد چه کافر نباید به او ناسزا گفت؛ زیرا مردگان به کیفر کردار نیک و بد خویش رسیدهاند، از اینرو باید زندگان در حق آنها دعای خیر کنند و از آنان به نیکی یاد نمایند.
۳- ﴿نفرینکنندگان، نه در قیامت شفاعتکننده خواهند بود و نه از آنان به عنوان گواه، استفاده میشود.﴾
شرح حدیث:
بیتردید، زبان یکی از نعمتهای بزرگ الهی است که به انسان عنایت گردیده تا در زندگی اجتماعی به وسیله ی آن بتواند خواستهها، پیشنهادها، درد دلهای خویش را با دیگران در میان بگذارد. ارزش واقعی این قطعه گوشتِ گویا را، کسی میداند که از آن محروم است.
اینک باید قدری فکر کرد که چرا الله سبحانه و تعالی این نعمت بزرگ را در اختیار انسان نهاده است؟
آیا ما توانستهایم از آن، مطابق دستور الله تعالی استفاده کنیم؟
یقیناً الله سبحانه و تعالی، زبان را در اختیار ما نهاده تا ما آن را در ضروریات و دیگر امور خیر، مانند ذکر خدا و تلاوت قرآن و ایجاد صلح و آشتی بین مسلمانان، به کار بندیم، نه برای افروختن آتش جنگ و دشمنی و نفرین و ناسزاگویی.
متأسفانه برخی عادت به ناسزاگویی و نفرین دارند، زبان شان همواره همچون نیش عقرب باعث اذیت و آزار همسایگان و خویشاوندان میشود.
الله سبحانه و تعالی، چنین انسانهای بد دهن و نفرینکننده را دوست ندارد و روز قیامت جایی که دیگر مؤمنان حق شفاعت دارند و از آنان به عنوان گواه استفاده میشود، اینان نه حق شفاعت دارند و نه از آنان گواهی خواسته میشود.
آیا شما میخواهید در میان اینچنین انسانها محشور شوید؟؟
عزیزانِ گرانقدر:
لطفاً این وصایای گرانبهای حضرت رسول کریم صلی الله وعلیه وسلم را بخوانید، بدانید، عمل کنید و بدیگران رسانید تا ان شأ الله اجر دنیوی واخروی نصیب تان گردد.