5- زوجيت در همه چيز:
به مثالي ديگر در اين زمينه توجّه كنيد:
پروردگار متعال در آيهء 49 سورهء ذاريات ميفرمايد:
]وَمِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ[
«و از هر چيزي دو گونه (نر و ماده) آفريديم تا شايد كه شما عبرت گيريد»
معاصران نزول قرآن كريم، از اين آيهء مباركه چنين استنباط ميكردند كه پروردگار متعال به قدرت مطلقهء خود، اشياي متنوع را در تقابل با هم آفريده است.
از حسن تابعي روايت شده است كه نامبرده، «زوجين» را به شب و روز، آسمان و زمين، ماه و خورشيد، بر و بحر و زندگي و مرگ تفسير نموده و در اين راستا اشياي ديگري را نيز بر ميشمرد و نهايتاً هر كدام آنها را زوج ديگري معرفي كرده و در آخر ميگويد: فقط خداي عزّوجلّ است كه فرد بوده و هيچ مثل و مانندي ندارد اما بقيهء كائنات همه در برابر خود مقابلي دارند.
با آنكه اين گونه برداشت نيز از آيهء كريمه نوعاً صحيح است، اما علم جديد ميآيد تا از آيهء كريمه تفسير علمي نويني ارائه نمايد؛ و آن اين است كه: زوجين در اين آيه بر حقيقت خود حمل ميشود. يعني اينكه مراد از آن، دو جنس مخالف از نظر نري و مادهگي ميباشد؛ زيرا هيچ چيز در دايرهء هستي نيست مگر اينکه نر و مادهيي دارد؛ اعم از انسان، حيوان، نبات، جماد و غيره… چه آنها كه ما ميدانيم و ميشناسيم و چه آنها كه ما نميدانيم. چنانکه جديدترين تئوري در مورد اصل و بنياد آفرينش نيز ميگويد: بنياد تمام كائنات متشكل از دو زوج است كه اين دو زوج به زبان علم جديد، عبارت از «الكترون» و «پروتون» ميباشند.
بلي؛ همهء موجودات، چه آنها كه ما ميشناسيم و چه آنها كه نميشناسيم، از زندگي به شيوهء زوجيّت يا نرينهگي و مادينهگي برخوردار اند. چنانکه آيهء كريمهء 36 سورهء يس نيز ميگويد:
]سُبْحَانَ الَّذِي خَلَقَ الأزْوَاجَ كُلَّهَا مِمَّا تُنْبِتُ الأرْضُ وَمِنْ أَنْفُسِهِمْ وَمِمَّا لا يَعْلَمُونَ[
«پاك خدايي كه از آنچه زمين ميروياند و نيز از خودشان، و از آنچه نميدانند، همه را نر و ماده گردانيده است»
البته اين اعجاز خيرهكنندهء علمي ديگري از اعجازهاي قرآن است كه علم جديد با تمام خضوع در برابر آن ايستاده است.
و از نوع دوم:
در نوع دوم از آيات متعلق به اعجاز علمي قرآن كريم، با آياتي رو به رو ميشويم كه تا ظهور نهضتهاي علمي اخير بشر، انسان قديم، انسان عصر بعثت و بعد از آن نيز، از موضوعات مطرح شده در آنها مطلقاً هيچگونه شناخت و معرفتي نداشته است. بنابراين قرآن كريم با طرح اين موضوعات و ارائهء اين قوانين علمي، در واقع از اسرار بسيار مهمي پرده برداشته است كه اكتشافات علمي جديد به تفسير آنها كمك شاياني نموده اند.
البته در عناوين بعد با طرح نمونههاي بيشتري از اين دست و به طور عام، به هر دو نوع از انواع اعجاز علمي قرآن كريم خواهيم پرداخت.