سرانجام پاکستانيها به وجود تروريزم اعتراف کردند
( صباح )
اينكستر خطاب به سران آمريكا، انگليس، افغانستان و پاكستان مي گويد: «تروريسم به يك صنعت رو به رشد مبدل شده طالبان جوان كه از رهبري ملاعمر در افغانستان نااميد شده اند، به صف بيت الله محسود ملحق مي شوند. او اضافه مي كند: «بادرنظرداشت اينكه نئوطالبان به فنون رزمي و جنگي جديد دست يافته اند، دولت هاي موصوف اين موضوع را جدي بگيرند».
آمريكا اكنون در پاكستان گرفتار دامي شده كه روزگاري آن را براي اتحاد جماهير شوروي سابق پهن كرده بود.
لشکرکشي شوروي به افغانستان ، پاكستان را به كانون سد نفوذ امريكا و غرب در برابر نفوذ شوروي و مبارزه عليه آن تبديل كرد. استدلال سازمان سيا اين بود كه از اين طريق ميتوان شوروي را به خروج از افغانستان وادار نمود و نگاه مسلمانان به ويژه اعراب را نيز از موضوع اشغال فلسطين و اقدامات اسرائيل منحرف ساخت. بر اين اساس روابط سازمان سيا و اي، اس آي مستحكم گرديد و ارسال كمكهاي نظامي به پاكستان براي آموزش و سازماندهي مبارزان عليه شوروي در دستور كار كاخ سفيد قرار گرفت. در همين راستا با تزريق ثروت نفتي عربستان و امارات، هزاران مدرسه و محافل مذهبي براي تربيت جهاد گران اهل تسنن در پاكستان تأسيس گرديد. اين روند از يك سو و اقدامات به ظاهر اسلام گرايانه ضياءالحق براي مشروعيت بخشيدن به حكومت نظامي خود از سوي ديگر باعث ايجاد پيوند مكتب جهادگر ديوبندي شبه قاره هند و مكتب سلفي گري عربستان از طريق مدارس مذهبي گرديد.
برژينسكي مشاور امنيت ملي كارتر رئيس جمهور اسبق امريكا در ارتباط با ظهور طالبان در پاكستان و سازماندهي آنان تصريح ميكند. آمريكا با هدف كشاندن اتحاد جماهير شوروي سابق به دام افغانستان با همكاري و مساعدت سازمان اطلاعات ارتش پاكستان، مصر، عربستان و سازمان جاسوسي فرانسه، طالبان را سازماندهي كرد.
سرمايهگذاري ويژه عربستان براي تأسيس گسترده مدارس و محافل مذهبي ستيزه جو به رشد وعمل تروريستي کمک شاياني نمود . بنابراين ظهور طالبان و ساير گروههاي افراطي و ستيزه جو، مانند سپاه صحابه، لشکر جهنگوي، لشکر طيبه و … مولود رقابت دو ابرقدرت در دوران جنگ سرد ميباشد.
پاكستان ابتدا با استفاده از فرصت غفلت امريكا در دهه نود ميلادي و در راستاي نفوذ و ايجاد عمق استراتژيك در افغانستان، اين كشور را به سوي جنگ داخلي سوق داد و پس از آن بازي استراتژيك خود را با دو برگ برنده شروع كرد. اسلامآباد در آغاز طالبان را با حمايت نظامي و هدايت آي . اس . آي وارد معادلات سياسي و نظامي افغانستان كرد. الحاق القاعده با طالبان، بازي استراتژيك پاكستان را وارد مرحله جديدي كرد. با شكست ائتلاف شمال درکابل ،حكومت برهان الدين رباني سقوط كرد. و طالبان رسما اعلام موجوديت نمود. حكومت طالبان از سوي پاكستان، عربستان، و امارات به رسميت شناخته شد و موازنه منطقه اي به سود اسلام آباد و رياض دچار تغيير گرديد. در اين زمان سازمان سيا با اين برآورد كه به قدرت رسيدن طالبان باعث ايجاد ثبات در افغانستان ميگردد و با بوجود آمدن امنيت نسبي در اين كشور ميتوان انرژي آسياي مركزي را از طريق پاكستان روانه بازار جهاني كرد، خواستار نگاه مجدد آمريكا به اهميت ژئوپلتيك و جايگاه استراتژيك پاكستان شد. در همين ارتباط روزنامه واشنگتن پست در تحليلي پيرامون به قدرت رسيدن طالبان در افغانستان نوشت: دولت فراگير طالبان يگانه بديلي است كه ميتوان ثبات را به افغانستان بياورد. استقرار دولت طالبان، شركت هاي امريكايي و غربي را روانه افغانستان كرد و موضوع احداث خط لوله انتقال گاز از آسياي مركزي و افغانستان و پاكستان مورد توجه شركت نيونيكال قرا گرفت. اما بازي استراتژيك پاكستان فرجام خوشي براي اسلام آباد نداشت چرا كه در سال نودوشش با انفجار سفارت امريكا در كنيا و تانزانيا سياست غفلت امريكا نسبت به طالبان و بن لادن دچار شوك اساسي شد.
افغانستان طي هشت سال گذشته بارها گفته است که مرکزتروريزم درپاکستان است تازمانيکه پاکستان اقدام قاطع انجام ندهد سرکوب اين پديده شوم ناممکن خواهدبود.
كرزي در مصاحبه با شبكه خبري انبيسي گفت بود: بن لادن در افغانستان نيست، وي احتمالا در پاكستان است. وي پيش از اين نيز در مصاحبه با هفتهنامه آمريكايي نيوزويك گفته بود، ملا عمر رهبر طالبان در شهر كويته پاكستان است و دولت افغانستان مشخصات دقيق منزل و حتي شماره تلفون منزل او را به دولت پاكستان داده اما پاكستان هنوز او را دستگير نكرده است.
همچنان کرزي تصريح کرد : وقتي ملاعمر و بيت الله محسود پاکستاني به نام جهاد در افغانستان جنگ مي کنند ديگر خط مرزي ( ديورند ) وجود ندارد و افغانستان هم براي دفاع از مردم و اطفال خود حق دارد به آن طرف مرز برود . كرزي عنوان كرد كشورش حق دارد از خود دفاع كند و هنگامي كه شبه نظاميان از مرز پاكستان با اين كشور عبور ميكنند و افغانها را ميكشند، نيروهاي افغانستان حق مقابله به مثل دارند. وقتي ملاعمر پاکستاني خودرا مسئول حملات انتحاري در افغانستان معرفي مي کند ما بايد بنشينيم و شعر بگوييم يا از خود دفاع کنيم . افغانستان سي سال است اين جنگها را تحمل مي کند و ديگر حوصله ما بسر آمده است ما تاريخ ، وطن دوستي ، جرات و سلاح داريم و اگر قراراست کشته شويم ، پس بهتر است پيش رويم . افرادي مانند بيت الله محسود و ملاعمر و فضل الله بوسيله دستگاه استخباراتي پاکستان تربيت شده اند تا مدارس را در افغانستان بسوزانند و اطفال و بزرگان قوم را از بين ببرند و اينک وظيفه افغانستان است تا قوم را از ظلم القاعده و تروريسم خارج کند .
جديدترين گفتگويي صدراعظم پاکستان بانشريه نيوزويك
گيلاني با اكثريتي شكننده در پارلمان، بحران اقتصادي رو به رشد، مرزهاي ناآرام و ارتشي سركش روبهروست. نيوزويك درباره اين مشكلات با او به تازگي گفتوگو كردهاست.
من پيش از مرگ بينظيربوتو با او بر سر ميز شام درباره نفوذ القاعده و ديگر گروههاي تروريستي در پاكستان گفتوگو كردم. او ميگفت: «ميدانستم كه اوضاع بد است اما تا وقتي به پاكستان نيامدهبودم نميدانستم اينقدر بد است.» آيا شما هم همين نظر را داريد؟
بوتو نگران كشور بود؛ چون ميدانست دولت در دست افراد مطمئني نيست و تنها دمكراسي چاره كار است. در هجده فبروري سال گذشته، وقتي انتخابات برگزار شد، نيروهاي طرفدار دمكراسي در انتخابات پيروز شدند.
درباره نفوذ القاعده در مناطق قبيلهاي، سرحدات شمال غربي، سوات و بلوچستان چطور؟ نگران نيستيد؟
در روزهاي نخست، اقدام جدي در اين مناطق صورت نميگرفت و به همين خاطر نگرانكننده بود. اما امروز، دولت اقدامات جدي عليه شبهنظامياني انجام ميدهد كه از ازبكستان و چچن ميآيند و همچنين عربها و طالبان. ما در حال مبارزه با آنها هستيم و آنها هم اين موضوع را فهميدهاند.
اما مقامات آمريكا نگران هستند.
ما اراده و توانايي لازم را داريم. اما ظرفيت اين كار را نداريم. ظرفيتي كه درباره آن صحبت ميكنم منظورم نهادهاي نظامي و قواي اجراي قانون مانند نيروهاي ويژه و پليس هستند. ارتش هميشه هم كارساز نيست. ما از دنيا خواستهايم كه اين ظرفيت را تقويت كنند. اين درخواست را از آمريكا هم داريم.
درباره حملات اخير آمريكا در مرز افغانستان و پاكستان چه نظري داريد؟
درخواست من در چارچوب همكاري چند جانبه با آمريكا و ديگر متحدان راهبردي، آن است كه همكاري اطلاعاتي بيشتري ميان دوكشور انجام شود. وقتي اطلاعات مهم و قابل توجه به ما هم برسد، ما خودمان ميتوانيم به جاي آمريكاييها اقدام كنيم.
بهنظر ميرسيد كه پرويز مشرف، رئيسجمهور سابق پاكستان با گروههايي مانند لشكر طيبه و جماعتالدعوة مدارا ميكرد. به مقامات ارشد آمريكايي قول ميداد كه اين گروهها را كنترول كند اما اقدام كافي در اين زمينه انجام نميداد. دولت شما كاري بيشتر از اين ميكند؟
قطعا بله. ما رهبران اصلي اين گروهها را دستگير كردهايم. حسابهاي بانكي آنها را مسدود كردهايم و آنها را به زندان انداختهايم. همه اقداماتشان را هم تحت نظر داريم.
آيا دولت غيرنظامي شما ميتواند بر نزديكي ارتش با اين گروهها غلبه كند؟
ارتش و دولتغيرنظامي در يك خط قرار دارند و اختلاف نظري ميان آنها وجود ندارد.
اقتصاد شما هم دچار مشكل شدهاست.
بله. وقتي قيمت نفت بالا ميرفت و مواد غذايي هم گران ميشد ما مشكل داشتيم. كشور ما در خط مقدم جنگ با تروريسم است و بهاي سنگيني به خاطر اين جنگ ميپردازد. دنيا بايد به ما توجه كند.
مشخصا از آمريكا چه ميخواهيد؟
بايد كمك بيشتري به ما صورت گيرد.
زرداري: طالبان در بخش وسيعي از پاكستان حضور جدي دارد
رييسجمهور پاكستان گفت: طالبان موقعيت خود را در سراسر بخش وسيعي از پاكستان تثبيت كرده و پاكستان را به انجام يك جنگ عليه اين گروه اسلامگراي افراطي كه بر سر بقاي خود در پاكستان صورت ميگيرد، وادار كرده است.
آصف علي زرداري، رييسجمهور پاكستان در گفتوگو با شبكه خبري سي.بي.اس گفت: طالبان در بخشهاي وسيعي از سرزمين ما حضور جدي دارد، بله اين حقيقت است. باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا گفته است كه ترديدي نيست تروريستها در حال فعاليت در پناهگاهاي امن در مناطق قبيلهيي پاكستان هستند و آمريكا خواستار حصول اطمينان از اين است كه اسلامآباد يك متحد مقتدر براي نبرد عليه اين تهديد است.
موضوع وزارت امور خارجه پاكستان اعلام كرد: اوباما و زرداري در گفتوگوي تلفوني با يكديگر دربارهي افزايش خشونتهاي القاعده و طالبان بحث و مذاكره كردند.
زرداري اظهار داشت: پاكستان در گذشته طالبان را رد كرده است. نيروهاي ما افزايش نيافتهاند، ما داراي ضعفهايي هستيم و آنها در حال سوء استفاده از اين ضعفها ميباشند. به رغم نگراني بسياري از پاكستانيها مبني بر اين كه كشور در حال يك جنگ نيابتي از طرف آمريكا عليه طالبان است، رييسجمهور پاكستان تاكنون صدوبيست هزار سرباز را براي نبرد عليه طالبان بسيج كرده است.
زرداري تصريح كرد: ما به هيچ كس لطف نميكنيم. ما به اين حقيقت آگاه هستيم كه طالبان در تلاش براي تصرف حاكميت پاكستان است. بنابراين ما براي بقاي پاكستان ميجنگيم. ما براي بقاي هيچ كس ديگري نميجنگيم.
رييس جمهور پاكستان برخي صحبتها را مبني بر اين كه وي از حمايت كامل ارتش و سرويسهاي اطلاعاتي بيبهره است، رد كرد و گفت كه وي از پشتيباني آنها از خود مطمئن است.
آصف علي زرداري اظهار داشت: اگر اين قضيه صحت داشته باشد آن گاه اسلام آباد سقوط خواهد كرد زيرا مشخص است كه اگر ارتش كار خود را انجام ندهد، اين افراد (شبه نظاميان) محدود نمي شوند. آنها قبلا هوتل ماريوت را منفجر كردند. پيش از اين نيز از داخل به ما حمله كردهاند. آنها در اطراف ما هستند. آيا اين طور نيست؟ .
همچنان مشاور نخست وزير پاکستان در امور کشور گفت: پاکستان گزارش تحقيقاتي خود را در خصوص حملات شهر بمبئي از طريق وزارت خارجه به هند تحويل ميدهد.
رحمان ملک در جمع خبرنگاران در اسلام آباد با اشاره به اين که بخشي از توطئه حملات بمبئي در خاک پاکستان طرح ريزي شده بود گفت: پاکستان از نخستين روز حملات بمبئي آمادگي خود را براي همکاري غيرمشروط با هند ابراز کرد. وي افزود دوسيه ضد تروريستي عليه عاملان حملات بمبئي در پاکستان تشکيل شده است و کشورش در تحقيقات حملات بمبئي جدي است. مشاور نخست وزير پاکستان در امور کشور در اين حال گفت: هند پس از چهل وهشت روز از حملات بمبئي، اطلاعات ناقص در اختيار پاکستان گذاشت.
رحمان ملک گفت: در دوسيه تشکيل شده نام اجمل قصاب (عامل زنده مانده در حملات بمبئي) و اسامي نو تن از همکاران وي آمده است. او گفت: ذکي الرحمان لکهوي تروريستها را آموزش داده بود و پول براي حملات بمبئي از ايتاليا فراهم شده است. مشاور نخست وزير پاکستان گفت: شش نفر از متهمان بازداشت و دو تن ديگر شناسايي شدند که تحت تعقيب هستند.
رحمان ملک افزود: لشکر منحله طيبه در اين حمله دست داشته است. وي همکاري بيشتر هند و جامعه جهاني را براي تکميل تحقيقات خواستار شد و گفت وزارت امورخارجه پاکستان اين گزارش تحقيقاتي را امروز تحويل مقامات هندي در اسلام آباد ميدهد.
يك قاضي پاكستاني: طالبان مزدوران آمريكا و اسرائيل هستند
وجيهه الدين احمد از شخصيتهاي برجسته علمي و سياسي پاكستان كه در سمينار جنايات رژيم اسراييل سخن ميگفت، اظهار داشت: كشتار مردم بيگناه غزه توسط رژيم قدس شبيه عمليات طالبان در افغانستان است كه اگر به دقت مشاهده كنيم در حقيقت ميبينيم كه آنها مزدوران آمريكا و اسرائيل هستند. وي با اشاره به جنايات اسراييل در لبنان و غزه افزود: وقتي رژيم جنايتكار اسرائيل حزبالله و حماس را مورد حمله قرار مي داد سازمان ملل متحده كجا بود و چرا كشورهاي جهاني ساكت بودند.
قاضي وجيهه الدين احمد گفت: اگر سازمان فورم كه برگزاركننده اين سيمينار است قصدي دارد كه جنايات رژيم اسراييل را محكوم و عليه آن رژيم در دادگاه بين الملل شكايت كند، من مي توانم در اين راستا قانوني كمك كنم. همچنين نثار ميمن سناتور و وزير اسبق اطلاع رساني نيز در اين مراسم گفت.
وي گفت: هيچ كشور اسلامي وجود اسرائيل را نپديرفته است اما جاي تاسف است كه اسرائيل سرزمين هاي اسلامي را مورد اشغال قرار داده و آمريكا از آن حمايت مي كند. اين سناتو با اشاره به سلاح از آمريكا به اسرايل تصريح كرد: با وجود اينكه در آمريكا دولت جديد روي كار آمده است اما سياست آنها تغيير نكرده است. (استفاده ازمنابع خبري)