باید های بعد از رمضان

آیا میدانستید؟

﴿باید های بعد از رمضان﴾

bahdazramazan

آیا میدانستید؟

﴿باید های بعد از رمضان﴾:

A

عزیزان گرانقدر:

A

امید ایام خجسته ی عید سعید فطر را با لحظه های پر از شادمانی و سرور با خانواده ها، اقارب ودوستان تا سپری نموده باشید.

A

ماه مبارک رمضان با تمام فیوض، برکات، خوبی ها و لطافت ‌هایی که داشت بالأخره رخت بر بست و قلب‌های مشتاق عاشقانش را در هاله‌ای از امید به بازگشتِ دیگر و ترس از اینکه دیگر دیداری در کار نباشد رها کرد.

A

رمضان امسال آمد وبسیاری از عزیزان ودوستان و ازآشنایانی که رمضانِ سال گذشته را در کنار ما به عبادت می‌پرداختند خبری نبود، ورمضان رفت ودوستانی را نیز با خود برد، وبار دیگر رمضان خواهد آمد، اما آیا ما خواهیم بود؟!

A

ویا که رمضان می‌آید وبسیاری از ما وشاید من وتو هم زیر خروارها خاک خفته باشیم وبا منکر ونکیر درگیر!

A

رمضان آمد وبارهای سنگین گناهان که کمرهای ما را خم کرده بود، در چشمه ی جوشان رمضان به امید مغفرت وبخشش الهی همه آن گناهان شسته شد وشخصیت هر یک از ما بگونه‌ای دیگر ساخته شد؛

A

دور از گناه وسرشار از باده ی غفران وبخشش الهی، با درس هایی از صبر وبردباری واراده، وبا آموزش فقر اختیاری که دارایان را با درد مستمندان وناداران مجبور آشنا ساخت،

A

با تربیت شکمی که اساس همه اختلافات طبقاتی وروابط اجتماعی است ـ البته برخی رمضان را فقط اختلاف در اوقات صرف غذا می‫دانند و از آن ماه خورد و نوش و خواب و آرامش ساخته‫ اند، با وجود آن، رمضان آن‌ها را نیز از برکات خویش محروم نمی‌سازد!

در این ماه مبارک الله سبحانه وتعالی شیطان‌ها را به زنجیر کشید تا مؤمنان بدور از وسوسه ‫های شیطان و سربازانش بتوانند پله‌های صعود و رسیدن به خالق یکتا را بپیمایند، و اکنون که رمضان رفت و گویی می‌خواهد مؤمنانی را که ادعای عشق می‌کنند بیازماید، تا ثابت شود که عشقشان عشقی است راستین وپایدار ویا شعارِ خشک، خالی و ریائی!؟

حال که رمضان رفته، و ایام عید سعید فطر را هم سپری کردیم، شیطان‌هایی را که چون شیر درنده یک ماه کامل در زنجیر بودند، به یکباره آزاد می‫کند، خود تصور کنید که شیطان‌ها با چه شراسَت و دَدمنشی‫ به شکارهای خود حمله‫ ور خواهند شد، از اینروست که عارفان گفته ‫اند شیطان پس از رمضان از همیشه وحشی تر ودرنده تر است، همانند شیری که یک ماه کامل در بند زنجیر بوده ولب به شکاری نزده باشد!

منکرات وگناهانی که در روز عید شاهد آنی خود ترجمانی است از این شراسَت وددمنشی شیطان که همه آن‌ها را در چشمان دوستان خویش زیبا جلوه می‌دهد.

A

ای مؤمن بیا با کمال صداقت ومردانگی کمر به طاعت الله سبحانه وتعالی بر بندیم تا کمر شیطان بشکنیم.

البته با زاد و توشه‌ای که از باغچه ی رمضان برگرفته‌ایم می‌توانیم بسادگی به آرزویمان دست یابیم.

در مکتب رمضان که خود سلطان فرصت‌های طلایی است آموختیم که فرصت‌های طلایی عبادت را غنیمت بشمریم، واگر ما تنها وتنها به این نکته توجه کنیم تا آمدن رمضان آینده ودرس دیگر بنظر من موفقیت بسیار بزرگی را بدست آورده‌ایم.

حال که پله به پله از روز های پر برکت رمضان فاصله میگیریم چی باید کنیم تا پاکیزگی نفس و نشاط روحی که این ماه مبارک به ما تحفه داده بود، حفظ کنیم؟

A

در قدم نخست، لذت روزها وشب های رمضان را میتوان با شش روز روزه ی ماه شوال که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم فرمودند: هر کسی که پس از روزه رمضان شش روز از شوال را روزه بگیرد گویا همه سال را روزه گرفته است، زنده نگهداریم.

از امورات دیگری که بایستی بعد از رمضان پابندی به آن داشته باشیم ادای نمازهای تهجد است که شخصیت رمضانی را میتواند در ما حفظ کند . در وقت سحر الله سبحانه وتعالی بندگانش را می‌خواند:

A

﴿آیا کسی هست که از من آمرزش بخواهد تا او را بیامرزم…،﴾

A

در این لحظه‌های حساس وفرصت های طلایی جای دارد مؤمنان با حداقل دو رکعت نماز خود را به پیشگاه الهی نزدیک سازند وخواست‌هایشان را از او وتنها از او تعالی بخواهند.

ثالثاً پایبندی به نمازهای جماعت پنجگانه، نشاط و لذت نماز های رمضانی را در انسانها زنده میکند و احساس خوبی به ما میدهد.

رابعاً، میتوانیم با ادای نماز ضحی ـ یا اشراق ـ دو رکعت نماز پس از بالا آمدن خورشید که بیشتر مردم از یاد خالق مهربان شان غافلند، پاداش حج وعمره‌ی کاملی را برای مان کسب کنیم.

A

خامساً، بایستی به دعاهای صبح و شام پابندی کنیم و از بارگاه رب ذوالجلال طلب مغفرت و طول عمر وصحت نمائیم.

از عادات زیبای دیگر که بدان مبادرت بایستی ورزید پیشانی باز و خُلق خوش با خَلق است!

آیا زحمتی دارد که دو لبت را کمی کش دهی ولبخندی بسازی که لبخند مؤمن به برادر مسلمانش صدقه است.

از امور دیگری که باید در لست باید های بعد ازرمضانی ما باشد روزه ی روز تاسوعا وعاشورا است که از سفارشات رسول اکرم صلی الله وعلیه وسلم به امتش میباشد.

A

همچنان، اهتمام به عبادت در ده روز اول ماه ذی الحجه است، که در این ده روز عمل صالح نزد الله تعالی از هر چیز دیگری، حتی از جهاد در راه خدا بالاتر ووالاتر است، مگر مجاهدی که با مال وجان خویش به معرکه رود وهرگز برنگردد!

و بخاطر داشته باشید که روزه ی روز عرفه که کفاره گناهان سال گذشته وآینده است، نیز لذت رمضانی را در فرد زنده میکند.

A

و نیز اهتمام وپایبندی به نمازهای جمعه از باید های دیگر بعد از رمضان است، که جمعه تا جمعه کفاره ی گناهان میان آندو و سه روز بیشتر است. (یعنی ۱۰ روز).

A

این‌ها صرف برخی از فرصت‌های طلایی است که ما از بزرگترین و والاترین و با ارزشترین فرصت طلایی که رمضان است آموختیم،

A

رمضانی که در آن شبی است بهتر از هزار شب، یعنی بهتر از هشتاد وسه سال وچهار ماه، وآنانی که چیزی از کرم وسخاوت الهی درک می‌کنند می‌دانند که «بهتری» نزد الله سبحانه وتعالی چه معنا دارد!

هر یکی از ما بایستی این فرصت‌های طلایی را با خط درشت نوشته و در یاداشت های روزانه ی مان درج کنیم تا همیشه بیاد مان باشد، تابسادگی بتوانیم پیمان وعهد مان را با رمضان تا بازگشت دوباره ی آن حفظ کند.

اعمال نیک، عبادات، روزه های روز های خاص که درفوق ذکر شد، ونیز روزه های سه روز وسط هر ماه و روزهای دوشنبه وپنجشنبه، بر روحیات وشخصیات ظاهری وباطنی مسلمان تأثیر خاص دارد، که در نتیجه با سیرت نیک، نام نیک نیز نصیب فرد میشود، نام نیکی که حتی بعد از مرگ سر زدِ زبانها خواهد بود.

A

زنده و جاوید ماند هر که نیکو نام زیست!

A

با نشر این مضمون، ان شأ الله تحریر و نشرمضامین قبل از ماه مبارک رمضان را از فجر فردا آغاز خوام کرد و شما عزیزان را از این بیشتر در انتظار نخواهم گذاشت.

A

دعا از شما، توفیق از بارگاه رب العزت، قلم و دوات از آنِ من!

A

ا.ج.ع

A

سه شنبه پنجم شوال ۱۴۳۶

A

۲۱ جولای ۲۰۱۵

A

https://www.facebook.com/meydanestid

A

و از طریق گوشی های موبایل!

A

m.facebook.com/meydanestid

ویا در Search فیسبوک تان بنویسید:

meydanestid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *