🔹« ( و به شما گفتیم : ) محکم برگیرید آنچه را به شما دادهایم ( که تورات است ) و در عمل بدان جدّی باشید و آنچه را در آن است بررسی کنید و در مدّنظر گیرید تا پرهیزگار شوید ( و خویشتن را با مواظبت احکام و دستورات آن ، از عذاب به دور دارید ) . »
📍اگر مرد، و زنِ ما کتاب مقدس و احکام الهی را سخت محکم گرفته بودند، امروز، یهود و نصاری، خائن و خفاش بالای ایشان رهبری نمیکرد، بیشک که بالای کسی ظلم نمیشد، خون ها در خیبابانها به ناحق نمیریخت، و به تحقیق که دعای من و تو، قبول میشد، و از مصائب و بلأ های بری و بحری مصؤن بودیم.
👈 مشکل اساسی ما در اینجاست که الویت های انفرادی ما، همه بر اساس مادیات است، و بساط معنویات را، همه برچیده ایم.
📍مسلمان بایستی، برای کسب تقوای تمام امور خویش را در پائین لست امورش قرار دهد، و بر کسب تقوی الویت بخشد.
تقوی است که انسان را بسوی پاکیزگی ها، نیکی ها، حسنات و خوشبختی سوق میدهد، به حدی که ملائک در آسمان، برای خیر، صلاح و فلاح یک انسان باتقوای دعا میکنند.
عزیزان من!
👈 آیا میدانید که در آن مکان و محلی که انسانهای متقی برای رضایت الله سبحانه وتعالی یکجا میشوند، فرشتگان، بر آنها نزول میکنند، و الله تعالی به فرشتگان امر میکند تا هرآنچه این جماعت از خالق رحمان میخواهند مستجاب گردد.
📍تقوی، یعنی وقایة و نگهداری؛ صیانت و حفظ کردن، بدین معنی که، وقتی فرمان الله سبحانه وتعالی به انسانِ مکلّف میرسد خودش را از مخالفت فرمان او حفظ کند و نگه دارد،
👈 اگر خالقش میگوید کاری واجب است و انجام بدهید، انجام بدهیم و ترک نکنیم که مخالفت بشود و اگر میگوید انجام ندهید گناه است، باید ترک کنیم و انجام ندهیم تا گناه نشود، پس خودمان را از مخالفت فرمان الله تعالی حفظ کنیم و موافقت نشان بدهیم، این را میگویند «تقوی».
👈 اگر انسان بخواهد تقوای را مراعات کند و بدان برسد، باید معرفت به الله سبحانه و تعالی داشته باشد، یعنی به او تعالی ایمان آورده باشد که تو خدایی، و من هم بنده ی تو، لذا باید من گوش به حرف الله تعالی بدهم، اگر مرحله دوم تحقق پیدا کرد یعنی گوش به حرف الله تعالی داد، آن وقت رشد می کند، گوش به حرف الله سبحانه و تعالی دادن یعنی همان تقوای.
👈 غریب و فقیر است، تنگدست و بی حرمت است، نا امن و بی برکت است، آن جامعه ای که به حرف الله تعالی گوش نمیدهد، بر خلاف اوامر خالقش، عمل میکند،
الله تعالی میگوید، به زنا، شراب، قمار، دروغ، بهتان، غیبت، نمامت، رشوت، قتل عمد، مردم آزاری، و….. نزدیک مشو، ولی افراد جامعه، به هیچ یکی از نهیاتِ او تعالی گوش نمیدهد، اعتنائی نمیکند، و سرِ طغیان را بالا برده، گناه ، بعد از گناه، منکر، بعد از منکر را در شب و روز مرتکب میشود،
👈 چگونه، این جامعه از آرامش، برکت، نعمت و عافیت لذت ببرد، که در آن، خلاف حکم خالقش عمل میکنند!؟
پس، همان است که گفتیم: ﴿ تقوی نداریم، که آرام نداریم﴾
👈 یک موضوع خیلی مهم را باید یاد آور شوم که، بعضی ها میخواهند، در وقت کم، و خیلی زود تقوای حاصل کنند و برای نایل شدن به این نعمت الهی از تشدد و خشونت استفاده میکنند، یکی از دلایل بعضی جوانان که به گروهک های خشن و متشدد میپیوند، همین است.
📍نگفتهاند كه يك روزه با تقوای شوید، گفتهاند آرام آرام شروع كنید هر چه رفتيد بالا، تقوای در شما بيشتر تحقق پيدا میكند، اول سعی كنید عمل صحيح انجام بگيرد بعداً، ان شاء الله وقتی كار را ادامه دادید، ايمان بالا میرود و آماده ی اخلاص هم میشويم و کار درست ميشود.
👈 واین را نگفتهاند که يك روزه همه را فراهم كنید.
یکی از نعماتی که الله سبحانه وتعالی به همه انسان ها مثل چشم و گوش و دست و پا داده، اراده است،
📍همه قدرتِ ﴿اراده﴾ و ﴿ تصمیم گیری﴾ را دارند و همه هم تمام کارها را با اراده انجام میدهند،
👈 منتهی اراده دو مورد دارد، گاهی موردش دلخواه انسان است، و گاهی هم مورد دلخواه انسان نیست، خوشش نمیآید، آن جا که دوست دارد اراده را با تمام قدرت پیش میبرد، آن جا که دوست ندارد همه اراده را خرج نمیکند،
📍مشکل در این جاست که، انسان به کارهای بدی که خو و عادت کرده، وقتی میخواهد ترکش کند برایش سخت میشود، این سختی باعث میشود از تمام ارادهاش استفاده نکند، از پنجاه درصد اراده اش استفاده میکند، ولی متأسفانه پنجاه درصد دیگرش را وامیگذارد.
📍ریشه همه ی خیرهای اخلاقی وجود تقواست،و وجودِ همه ی شرور هم از بی تقوایی است.
📍ریشه ی اخلاص و احسان و ایثار و… همه و همه ، تقواست.
👈 و ریشه ی نفاق و ظلم و کبر و دروغ و…. همه و همه ، بی تقواییست.
📍تقوای نعمتی است که مایه ی حفظ و نگهداری مقام انسانیت انسان، حفظ عزت، ناموس و غیرتِ انسان میشود،
👈 اما وقتی تقوای نبود، غیرت به زمین میخورد، و آغا داماد، عروسش را با لباس عروسی اش در مقابل میلیونها نا محرم، در برنامه های مبتذل تلویزیونی نمایش میدهد! ﴿ آهای مردم، این زن من است، به او نگاه کنید….﴾
👈 عدم وجود تقوای و اتکأ به شهوات، غضب و حب دنیا در انسان، ظرفیت های شیطانی را در آدمی به وجود می آورد که اگر به افراط و تفریط کشیده شود باعث تباهی انسان میشود و او را از سعادت ابدی اش باز میدارد.
هردو حالتِ افراط و تفریط از تلبسه های شیطان عاری نیست، و من این حقیقت را بار بار یاد آور شده ام.
👈 جامعه ای كه بر پايه ی تقوای استوار است به وحدت و اتحاد دست می يابد و از آثار آن برخوردار می شود. از اين روست كه الله سبحانه وتعالی میفرماید:
🔹و این امّت شما امّت واحدی است؛ و من پروردگار شما هستم؛
پس، از مخالفت فرمان من بپرهیزید!
امّا آنها کارهای خود را در میان خویش به پراکندگی کشاندند، و هر گروهی به راهی رفتند؛ (و عجب اینکه) هر گروه به آنچه نزد خود دارند خوشحالند!
👈 در اين آيه ی مبارکه به خوبی بيان شده است كه مردم چون تقوای الهی را پيشه نكردند و هر يك به بخشی از دين عمل كردند و بخشی را فرو گذاشتند و هر يك به آن بخشی كه عمل میكردند افتخار كرده و آن را درست و كامل دانستند، همين امر موجب شد تا خود، گروه گروه شوند و اتحاد و وحدت در دين و روش از ميان آنان رخت بربندد.
عزیزان گرانقدر:
👈 اگر شما خواستار آرامش انفرادی خود تان و آرامشِ جامعه هستید، اولاً باید، فرد فردِ مان، تقوای انفرادی را حاصل کنیم، بعداً کم کم، و آهسته آهسته، این امر را میان اعضای خانواده، اقارب، دوستان، همصنفی و…..بالاخره دوکاندار، کسبه کار… و رعیت، ترویج داده، جامعه ی مصیبت زده را، از فلاکت، نجاست، بی برکتی، و قهر و غضبِ الله تعالی، که من آن را آنقدر بعید نمیبینم، نجات داده میتوانیم.
👈 در غیر آن، چون تقوای نداریم، والله که آرام نخواهیم داشت.
💥 بخش های بعدی این مضمون بی نهایت حیاتی، انسان ساز و کلید آرامش جامعه و ملت را از این صفحه از یاد نبرید!
ا.ج.ع
ادامـــــــه دارد…..
پنجشنبه شانزدهم ماه محرم الحرام ۱۴۳۷
۲۹ اکتوبر ۲۰۱۵
https://www.facebook.com/meydanestid
و از طریق گوشی های موبایل!
m.facebook.com/meydanestid
Or simply type this keyword in your Facebook search box, then like, save, and follow the page: