در جنت عبادتی وجود ندارد! — امـیـن الـدیــن سعـیـدی

 

در جنت عبادتی وجود ندارد!


تتبع ونگارش :

الحاج امـیـن الـدیــن»  سعـیـدی ــ سعید افـغــانی«

مـدیـــر مرکز  مطـالعات  سـتراتیژیک افـغان   و

مسؤول  مرکز کلتوری د حــق لاره ــ  جـرمـنی

 

حین پرداختن بر مسایل دینی ومسلمین بخش از بحث های اند که برای تکمیل وارایـﮥ جواب ها به جوانب مختلف مباحث دینی پرداختن به آن مناسب دیده می شود. درین سلسله تمرکز به سوال که آیا در جنت عبادتی وجود دارد ویا نه؟ ازین جمله مباحث بشمار میرود.

یکی از صدها سوال که در ذهن بعضی از مسلمانان بوجود میاید و مطرح میشود، این است که، زمانیکه یک مسلمان وارد جنت شود، باز هم در جنت به عبادت مشغول میشود وپنج وقت نماز میخواند؟  باز هم مکه معظمه ، کعبه، مدینه ء منوره و باز هم رفتن به حج وعمره است، باز هم تلاوت قرآن عظیم الشان است وغیره ….

در جواب همه این سوال ها باید گفت که باید به موضوع تعمق کرد که منظور از عبادات  د ردنیا فانی مؤقت امروز چیست؟ ما مسلمانان به این معتقدیم که دنیا و فرصت کوتاه امروز برای بشر و انسان صرف دوره وفرصت انتخاب و امتحان در روشنی هدایات الهی است که برای این امتحان و فرصت کوتاه بشریت ضرورت دارد، نه الله تعالی. تا بشر درین فرصت با رسیدن رسالت و سخن حق الهی برای وی با عقل و منطق و فهم و تصمیم خویش راه خویش را انتخاب و از آن جوابګو باشد. با این فهم و درک از موضوع میتوان ګفت  که درجنت این دورهء امتحان وجود ندارد و دوره و مرحلهء پاداش از عمل کرد و انتخاب بنده است. با این فهم و درک از موضوع ګفته میتوانیم که درجنت اصلآ عبادتی وجود ندارد، بجز تسبیح و ذکر الله، از اینرو نه قرآن عظیم الشان وجود و نه کعبه ونه حج وعمره نه تلاوت قرآن ونه نماز وروزه هیچکدام از این عبادت در آنجا وجود ندارند. بخاطری اینکه مطابق به نصوص شرعی هیچگونه  تکلیفی بر اهل جنت  وارد نشده است، بلکه جنت  سرای جزاء و پاداش کسانیست که در دنیا تکالیف شرعی خود را به نحو احسن بجای آورده اند، و در این امرچنانچه ګفته آمدیم،  خلافی بین علمای اسلام وجود ندارد.
امام ابن قیم رحمه الله می گوید:

« أن العبادات ترفع فی الجنة ولا یبقی إلا عبادة التسبیح والذکر».
یعنی: همانا عبادات درجنت  وجود ندارند و چیزی جز تسبیح و یاد الله  باقی نمی ماند. . سپس به حدیثی از صحیح مسلم استناد می کند که در آن جابر رضی الله عنه می گوید: « قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وسلم: یَأْکُلُ أَهْلُ الْجَنَّةِ فِیهَا وَیَشْرَبُونَ، وَلَا یَتَغَوَّطُونَ، وَلَا یَمْتَخِطُونَ، وَلَا یَبُولُونَ، وَلَکِنْ طَعَامُهُمْ ذَاکَ جُشَاءٌ کَرَشْحِ الْمِسْکِ، یُلْهَمُونَ التَّسْبِیحَ وَالْحَمْدَ کَمَا تُلْهَمُونَ النَّفَسَ».
( رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: همواره اهل جنت  در آنجا می خورند و می نوشند، و نه مدفوع می کنند و نه آب بینی می اندازند و نه ادرار می کنند، بلکه باقی مانده ی غذای آنها به آروغ و ترشحاتی به خوشبویی مشک تبدیل می‌شود، و به تسبیح و تحمید خداوند می پردازند همانطور که شما نفس می کشید. یعنی تسبیح و تحمید آنها همراه با نفس هایشان خواهد بود». ( غرض معلومات مزید مراجعه فرماید :به رساله «حادی الأرواح»   ص ۲۸۵. )
بنابراین چون در جنت انسانها ملکف به عبادت پروردگارشان نیستند، از اینرو دلیلی برای وجود کعبه جهت طواف یا نمازخواندن به سوی آن، و یا موجودیت قرآن برای تلاوت آن ندارد. و پروردگار با عظمت در مورد  بهتر می داند.
خواننده محترم !
البته لازم به ذکر است که در آخر زمان قرآن از زمین به سوی آسمان رفع می شود و از آن آیه ای بصورت نوشته یا در قلب باقی نمی ماند. و دلیل بر آن حدیث حذیفه است که از پیامبر صلی الله علیه وسلم  روایت می کند که فرمود:
«یَدْرُسُ الْإِسْلَامُ کَمَا یَدْرُسُ وَشْیُ الثَّوْبِ حَتَّی لَا یُدْرَی مَا صِیَامٌ وَلَا صَلَاةٌ وَلَا نُسُکٌ وَلَا صَدَقَةٌ وَلَیُسْرَی عَلَی کِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ فِی لَیْلَةٍ فَلَا یَبْقَی فِی الْأَرْضِ مِنْهُ آیَةٌ».  ( سنن ابن ماجه ۲ / ۱۳۴۴ )
 «اسلام همانند نقش و نگار لباس پاک می شود تا آنجا که کسی روزه، نماز، قربانی و زکات را نمی داد. و بر کتاب خداوند عزوجل در شبی می گذرد در حالیکه در زمین از آن آیه ای باقی نمانده است».

الهی ما را توانایی بخش تا ادای رسالت نموده و ازین امتحان بزرگ موفقانه ګذشته و نصیب ما و تمام مسلمان جنت فردوس ګردد. آمین یا رب العالمین 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *