آیا واقعا خود را برهنه به نمایش گزاشتن رویداد پر افتخار فرهنگی است؟
(نقد بر دختر افغان ملکه زیبایی ………)
احمد طارق فيض
إِنَّ الَّذِينَ يحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَحِشةُ فى الَّذِينَ ءَامَنُوا لهَمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فى الدُّنْيَا وَ الاَخِرَةِ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
هر آئینه آنان که دوست می دارند که منتشر شود بد کاری در میان مسلمانان ایشان راست عقوبت درد ناک در دنیا و آخرت و خدا می داند و شما نمی دانید. سوره نور آیه 19
يَأَيهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطوَتِ الشيْطنِ وَ مَن يَتَّبِعْ خُطوَتِ الشيْطنِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنكَرِ.
ای مسلمانان از پی گامهای شیطان مروید و هر که پیروی گامهای شیطان کند پس هر آئینه وی امر می کند به بی حیائی و کار ناپسندیده. سوره نور قسمت از آیه 21
من با شخصیت و نیات افراد کار ندارم اما واقعا باید سلیقه ها نقد شود. باوجود این هم بنده همیشه کوشش نموده ام تا از انتقاد گریز کنم چون در فضا موجود نزد افغانان گرامی نقد قسما پرخاشگری تعبیر میشود و این از حوصله بنده بالا است. اما قیام نمودن، طوغیان کردن، ایستادن علنا در مقابل هویت اسلامی و ملی از تحمل و برداشت مان تا جائی بالا است.
مطلبی را در یکی از صفحات انترنتی تحت عنوان (دختر افغان ملکه زیبایی نیو ویست کلمبیا کانادا شد) مشاهده نمودم که تصویر بی حجاب و نیمه برهنه آن یک اندازه تکان دهنده بود. اگر بنده با این دخترک افغان بر خورم حتما توسعه شان میکنم تا دست از همچو عمل زشت و غیر اخلاقی بردارند که در فرهنگ مسلمانان مایه ننگ پنداشته میشود. و دین، ناموس داری، اسلامیت، فرهنگ افغانی، بلاخره انسانیت انسان اجازه نمیدهد تا ناموس و سیاه سر مسلمان خود را برهنه حضور همه به نمایش گزارد. من نمیدانم تعریف فرهنگ چی است؟ آیا واقعا برهنه خود را به نمایش گزاشتن رویداد پر افتخار فرهنگی است؟ اگر اینها به یک فاجعه اخلاقی اسم رویداد فرهنگی را میدهند پس تعریف اینها از اصطلاحات اخلاقی چون غیرت، وجدان و ناموس داری چی است؟ یعنی نه فرهنگ ما، نه اخلاقیات ما و نه دین ما همچو یک عمل را تائید نمیکند بلکه همچو جسارت های گستاخانه بحیث عمل ضد فرهنگی، ضد اخلاقی و ضد دینی در جامعه افغانستان پنداشته میشود.
از جانب دیگر رسالت ژورنالست و مطبوعات چی است؟ هدف از نشر و بخش نمودن همچو جسارت های غیر اخلاقی چی است؟ چرا بی حجابی و برهنه گی تحت عنوان فرهنگ در خورد خواننده داده میشود؟ ما متعلق به یک جامعه نهایت محافظه کار هستیم مسایل ناموسی خیلی نزد مردم اساس است. حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم است زمانیکه فکر کنم عمرو بن عاص رضی الله عنه در جمع صحابه از ایشان پرسان نمودند کی را بیشتر دوست داری؟ رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند عائشه را. یعنی اسم گرفتن از همسر و زن در فضا بیرون خانه از لحاظ دین حرج ندارد. اما حتی همین کار از تحمل جامعه محافظه کار افغان بالا است و مردم دوست ندارند تا اسم ناموس شان در جمع نا محرم گرفته شود. خوب نشر نمودن همچون مطالب چی پیام برای چنین جامعه محافظه کار دارد؟ باز ما خواهان چی هستیم از نشر همچو مطالب؟
با کمال احترام در مجموع اکثر مطبوعات بالخصوص تصویری و انترنتی هرچی دارند اما خاصیت افغانی ندارد. در فضا مطبوعات دین و ارزشهای ما محفوظ نیست، هویت ملی و وطنی مان محفوظ نیست، تاریخ و فرهنگ مان محفوظ نیست، روند دین ستیزانه و افغان ستیز بشدت در مطبوعات جریان دارد، بلاخره این مطبوعات در خدمت کی هستند؟ افغانان و یا ………..
قلم بدست مسلمان نیز تا جای مقصر هست. سروران گرامی! خاموشی شما قابل تائید نیست رسالت دینی، افغانی و قلمی تان را لطفا حفظ کنید و اجازه ندهید که بی حجابی و بد اخلاقی تحت نام فرهنگ در خورد جامعه دیندار و متمسک افغان داده شود. بلاخره ما باید تعریف اخلاقی و معنوی از افغان داشته باشیم تا بتوانیم من افغان را دقیق تعریف کنیم برای همه. آب خاصیت دارد اگر یکی از خواص خود را از دست بدهد دیگر از آب بودن خارج میشود. به همین ترتیب افغانان نیز خواص و اوصاف خاص خود را دارند که از جامعه، شیوه زندگی، دین واخلاقیات شان به ارث برده اند. از فرهنگ و هویت خودی تان دفاع کنید مطمئن باشید دولت و ارزشهای خودی مان خیلی غنی است اما چون خودمان فقیر شدیم و آواره بر دامن دیگران شدیم بنا هر چیز متعلق به افغان و افغانستان فقیر جلوه میکند.
با احترام
احمد طارق فیض