از فقر به الله پناه میبریم — امین الدین سعیدی- سعيد افغانی

 

از فقر به الله پناه میبریم

 

نوشته :    امین الدین  ( سعیدی- سعيد افغانی )

مـــدیــر مطالعـــات سـتراتـــیــــژیـــک افغان

ومسؤل مرکز کلتوری دحـــــق لار-جرمنی

 

اسلام دینی است معتدل و میانه روی بوده، تعلیمات ورهنمود های زیبا اش ، درهمه عرصه های زندگی انسان وبشریت بسوی ترقی وتعالی سوق ورهنمایی مینماید. از جمله رهنمود ی دین اسلام  در عرصه مالی است ، دین  اسلام پیروران خویش را برای مبارزه علیه فقر وریشه کن  ساختن فقر وجلوگیری از عطالت وبیکاری  منع نموده وکاسب را حبیب الله معرفی داشته است .

پیامبر صلی علیه وسلم در حدیثی  فرموده است :

 (  عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ لَأَنْ يَغْدُوَ أَحَدُكُمْ فَيَحْطِبَ عَلَى ظَهْرِهِ فَيَتَصَدَّقَ بِهِ وَيَسْتَغْنِيَ بِهِ مِنْ النَّاسِ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَنْ يَسْأَلَ رَجُلًا أَعْطَاهُ أَوْ مَنَعَهُ ذَلِكَ فَإِنَّ الْيَدَ الْعُلْيَا أَفْضَلُ مِنْ الْيَدِ السُّفْلَى وَابْدَأْ بِمَنْ تَعُولُ)

از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که او گفت: رسول الله صلی الله علیه وسلم را شنیدم که میگفت: اینکه یکی از شما (به صحرا) برود، و بر پشتش هیزم بياورد، (و آنرا به فروش برساند) پس بدينطریق صدقه دهد، و به آن خود را از مردم بی نیاز سازد، این کار برایش بسی بهتر ازانست که از مردی سؤال کند – و آن مرد برایش (چیزی) بدهد و یا ندهد – ، زیرا دست برتر (دست دهنده) نسبت به دست پايین (دست گیرنده) بهتر است، (و هنگام صدقه دادن) به کسی آغاز کن که نفقه اش بر دوش تو است» . (به روایت صحیح مسلم)

دین مقدس  اسلام از سستی و تنبلی ، ترک دنیا، بی کاری و خود را باردوش دیگران ساختن سخت برحذر داشته است، اینهمه فقط بدان سبب است که اسلام می خواهد مسلمان با عزت و سربلند زیست و زندگی کند

همچنان  پیامبر بزرگوار اسلام محمد صلی اله علیه وسلم با زیبای خاصی میفرماید :

«اللهم انی اعوذ بک من الکفر و الفقر» ( پروردگارا  من از کفر و ناداری به تو پناه می برم. )

 در این حدیث شریف  فقر در کنار کفر و حتی  معادل  کفر معرفی شده است .حتی خطر فقر به حدی خطرناک میباشد که پیامبر صلی الله علیه وسلم  از آن به خدا پناه می برد.

در حدیث دیگری آمده که : از جمله دعا های، پيامبر صلى الله عليه و سلم اين بود كه از فقر به پروردگار  پناه ميجُست و ميفرمود: « اللهم انى اعوذ بك من الفقر و من عذاب القبر» ، (بار الها، من به تو از فقر و عذاب قبر پناه ميجويم)، پس ما مسلمانان که پیروان  طریقت پیامبر صلی الله علیه وسلم هستیم  این دعا را  ورد زبان  خود بسازیم، وحتی علما ء بدین باور اند که نمازگزاران، بايد اين دعا ارا هميشه و مخصوصا بعد از تشهد و قبل از سلام نمازپنج گانه  بخوانند. زيرا پيامبر صلى الله عليه و سلم آنرا قبل از سلام نماز نيز ميخوانده اند وحتی در روایات  اسلامی آمده است که حضرت  عمر رضي الله عنه فرموداست   « لو كان الفقر رجلا لقتلته  »  يعنى:  ( اگر فقر مردى بود او را ميكشتم  )، و در مثل عربى آمده است كه:

« و من افتقر احتقر»  يعنى: « كسى كه فقير ميشود تحقير ميشود» ، بنا به پیروی از این  هدیت  اسلامی  بايد هميشه از فقر به خداوند متعال پناه جست.

در  روایات  اسلامی آمده است  که فقر عامل خطر برای انحراف در مسیر دین و تخدیر عقل و مایه دشمنی است و انسان اگر مال دنیا نداشته باشد و از سوی دیگر نیاز شدیدی به پول داشته باشد، قهراً در صورت عدم دسترسی به راههای مشروع دست به خلاف خواهد زد . بخصوص اگر ترس  از دین و تعهد در میان جوامع  وانسانها نباشد غوغابزرگی از فقر بر پا خواهد شد.

فقر در جوامع بحیث  اُم   فساد  بوده وبسیاری  از انحرفات  از فقر ببار می اید ، اگر در یک جامعه نظام درست  وسالم مالی ، وحسن تعاون ودستگیر  از حال فقر ومساکین وصله رحیمی  از بین رود ، بدبختی بزرگی در جوامع  ببار خواهد آمد .

از پروردگار  میخواهیم که ما  را  از فقر در حفظ وامان  خود داشته باشد، وجامعهء  افغانی را از این مصیبت خطرناک نجات دهد.      امین  یا رب العالمین                                                                                                                           

نام مقاله  : از فقر به الله پناه میبریم

نوشته :    امین الدین  ( سعیدی- سعيد افغانی )

مـــدیــر مطالعـــات سـتراتـــیــــژیـــک افغان

ومسؤل مرکز کلتوری دحـــــق لار-جرمنی

ادرس   :

saidafghani@hotmail.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *