پـیـام رمـضـانی — شورای علمی مرکـز کلــتـــوری دحــق لاره و مرکز مطـالعات سـتراتیژیک افغان

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

پـیـام رمـضـانی

 

 

خواهران وبرادران متدین!

السلام علیکم ورحمه وبرکاته!

حمد و سپاس پروردګار با عظمت که برای ما انسانها این  ماه با عظمت  را ارزانی  فرموده است .

به نمایندګی از بورد علمی  مرکز کلتوری دحق  لاره و  مر کز مطـالعات سـتراتیژیک افغان فرا رسيدن ماه مبارك رمضان كه آغازش رحمت و تداومش مغفرت و فرجامش رهايي از آتش جهنم است، به شما هموطنان  عزیز تبریک عرض داشته  وبرای همه مسلمانان  توفیق در بجا آوردن آن از بارګاه ایزد متعال، رب العزت تمنا داریم.

 

پروردګار با عظمت در آیه ۱۸۳ و۱۸۴  سوره بقره در مورد روزه و ضرورت آن مى‌فرمايد:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (۱۸۳) أَيَّاماً مَّعْدُودَاتٍ فَمَن كَانَ مِنكُم مَّرِيضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَن تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَّهُ وَأَن تَصُومُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ (۱۸۴ ) شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
«اى كسانى كه ايمان آورده‌ايد براى شما نوشته شده است كه روزه بگيريد، همان‌طور كه بر پيشينيان شما نوشته شده بود. روزهاى آن محدود است و اگر كسى هم مريض يا مسافر هست،
بجای  آن روز ديگرى را بگيرد و اگر هم توانش را ندارد فقيرى را سير كند». سپس ادامه مي‌دهند: «ماه رمضان ماهى است كه در آن قرآن عظیم الشان  نازل شده براى هدايت مردم با دلايل روشن و قابل شناخت حق از باطل، در اين ماه است كه بايد روزه گرفت و اگر كسى مسافر يا بيمار است در روزهاى ماههاى ديگر روزه بگيرد. خداوند براى شما آسانى مي‌خواهد و سختى نمي‌خواهد».

خواهران وبرادران مسلمان!

طوریکه قبلآ تذکر  یافت که پروردګار ما به  اساس آیه (۱۸۳ ) سوره بقره  (‏ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ)« اي مؤمنان! روزه بر شما واجب گرديده است همانگونه كه بر ملتهايي كه قبل از شما بوده اند واجب بوده است‌».) به منظور تسلّي و تشجيع مسلمانان بر روزه به آنان  تأکید میدارد وبرایشان به صرحت تام میفرماید  که : روزه هدایت ، دستور و قانون جديدي نيست كه تنها شما مسلمانان به انجام آن مكلف شده باشيد، بلكه امتهايي كه قبل از شما بوده اند نيز به انجام آن مكلف بودند.

مسلمآ وقتي مسلمانان فهميدند كه امتهاي پيشين نيز به گرفتن روزه مأمور بوده اندو توانسته انــد  از عهده آن برآيند با اطمينان بيشتري از فرمان الهي استقبال نمودندو مطمئن شدند كه روزه امري شاق و خارج از توان انسان   نيست و مي توانندبا ايمان و اراده اي كه دارند، پيروز مندانه از عهده اين وجیبه برآيند.

بعد از اينكه خداوند متعال مسلمانان را به انجام روزه مکلف مي نمايد، فلسفه و فايده آن را بشرح در اخیر این آیه به جمله بسیار زیبا ( لعلّكم تتقون)‌« تا به وسيله روزه تقوا پيشه كنيد) بیان میدارد . وخاطر نشان می سازد که روزه  مانند سپري است که  ، با استفاده از آن  روزه دار خود را از اعمال  ناپسنديده و تمايلات نامشروع محفوظ میدارد .

بلی در روزه  چنان قوت وحکمتی وجود دارد که ،فرد و جامعه را از شر و فساد محفوظ مي دارد، و به فرد اجازه نمي دهدكه بدون قيد و شرط حيوان صفتانه به قانون جنگل عمل كند.

روزه تربیه و اداي رسالت است که سبب صلاح و فلاح دنیاواخرت  میشود. روزه احساس همدری به فقرا و ادای رسالت در برابر برادر مسلمان و وطن است.

 روزه  تربيت و پرورش افراد صالح  است كه براي سعادت جامعه و خوشبختي انسانها تلاش مي نمايند. تربیت در روشنی هدایات دین اسلام فرد و جامعه را  از بدبختي و ناسازگاري محفوظ مي دارد ودر مسير خير و صلاح، مدارج ترقي رهنمود میکند.

  پيامبراسلام محمد مصطفی صلی الله علیه وسلم  مي فرمايد:

(ان الصوم جنة فاذا كان احدكم صائمآ فلا يرفثو لا يجهل و إن امرأ قاتله او شاتمه فليقل إني صائم)« بيگمان روزه سپر و مانعي است در برابر شر و فساد، وقتي كه يكي از شما روزه داشت از حرف بد بايد بپرهيزد .

در احادیث پیامبر صلی الله علیه وسلم امده است : اگر كسي در ماه مبارک رمضان با روزه دار  نیت جنګ را داشته باشد  و يا به او ناسزا گويد، درجواب باید ګفت: من روزه هستم( و روزه دار نبايد مرتكب كارهاي ناپسند و جنگ و ناسزاگويي شود).

– ماه رمضان ماه استغفار است، ماه رمضان  ،ماه  بازگشت انسان به سوی الله تعالی (ج) است .

خواهران وبرادران متدین !

اميد واثـق و تمنا داریم که خداوند متعالی، رب العزت توفيق در عبادات، قابليت و ظرفيت بهره‌گيري از زلال كلام جانبخش الهي را در اين ماه كه به حق ماه ارتباط با خدا و بهار قرآن  خوانده شده است به ما عنايت فرمايد.

اميدواريم كه خداوند عليمِ، حكيم، به لطف بيكران خويش و به برکت اين ماه مبارك، امت اسلامي  وملت شریف افغانستان را بيش از پيش در مسير عمل به تعاليم حيات بخش قرآن مجيد و سنت پیامبر  بزرگوار اسلام (صلي‌الله‌عليه‌وسلم) قرار دهد. دعا میکنیم که به برکت این ماه پرفیض و برکت وطن عزیز ما افغانستان   و مردم رنجدید ه وشریف ما  را از نابساماني‌ها، مشكلات و اختلافات داخلي و توطئه‌هاي خارجي رهایی بخشیده و به  ادای رسالت خویش در برابر خود، ملت ووطن خویش موفقیت های نصیب بدارد . از بارګاه رب العزت تمنا و استدعا داریم تا این ملت مستضعب و کشور ما را از ظلم، تعدی وتجاوز  رهایی  بخشیده و  در آمان ، رحمت، عطوفت و حفظ الهی داشته باشد.  

                                                             آمين يا رب‌العالمين

بــه نـمایـــنـدګی از شورای علمی

مرکـز کلــتـــوری دحــق  لاره  و

مرکز مطـالعات سـتراتیژیک افغان

دوکتورصلاح الدین « سعیدی-سعید افغانی » وامین الدین « سعیدی-سعید افغانی »

           

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *