ریس جمهور پاکستان جنرال پرویز مشرف استعفی داد
برگرفته شده از: سايت بی بی سی
پرویز مشرف در یک بیانیه مستقیم تلویزیونی، ضمن دفاع از عملکرد خود، گفت استعفای خود را از مقام ریاست جمهوری پاکستان، به پارلمان کشور ارائه می کند.
آقای مشرف گفت این تصمیم را به پس از مشورت با مشاوران حقوقی و حامیان سیاسی نزدیک خود به خاطر مردم پاکستان اتخاذ کرده است.
او در پایان یک سخنرانی تلویزیونی مفصل گفت "به خاطر منافع ملت، امروز از مقام خود کناره گیری می کنم و آینده خود را به دست مردم می سپارم، بگذارید مردم در باره من قضاوت کنند".
پرویز مشرف که ۹ سال پیش، با لباس نظامی و با قدرت وارد کاخ ریاست جمهوری پاکستان شد، امروز دوشنبه (۱۸ اوت)، پس از یک سخنرانی احساساتی با چهره ای گرفته خطاب به مردم پاکستان گفت: "خداحافظ پاکستان، زنده باد پاکستان و خدا پاکستان را حفظ کند".
آقای مشرف نخستین رئیس جمهور در تاریخ پاکستان است که از مقام خود استعفا می دهد.
به دنبال اعلام خبر استعفای پرویز مشرف، ارزش سهام در بازار بورس کراچی، چهار درصد افزایش یافت.
گزارش شده که مردم در چندین شهر پاکستان، پس از شنیدن بیانیه استعفای رئیس جمهور کشورشان، به خیابان ها ریختند و رقص و پایکوبی کردند.
۴۴ سال ‘خدمت به مردم‘
رئیس جمهوری مستعفی پاکستان، در سخنرانی تلویزیونی اش، تلاش کرد از خود در قبال اتهام های مطرح شده از سوی ائتلاف حاکم بر دولت پاکستان دفاع کند.
او گفت که ۴۴ سال به کشور و مردم پاکستان خدمت کرده و تاکید کرد که هر کاری انجام داده، به خاطر کشور و مردم پاکستان انجام داده است.
آقای مشرف در آغاز این سخنرانی، مخالفان خود را متهم کرد که از موضع شخصی و گروهی خود سخن می گویند و به منافع ملت پاکستان نمی اندیشند.
او سپس از جنبه های مختلف عملکرد دولت خود در ۹ سال گذشته دفاع کرد و گفت در این مدت، پاکستان را در گذر از شدید ترین بحران ها از زمان استقلالش رهبری کرده است.
پرویز مشرف به رشد اقتصاد کشور، افزایش سرمایه گذاری و رشد ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی اشاره کرد.
رئیس جمهور مستعفی پاکستان همچنین به گسترش شبکه ارتباط جاده ای میان شهرهای مناطق مختلف کشور و رشد مخابرات اشاره داشت.
پرویز مشرف گفت که گسترش دموکراسی، از جمله حضور همه احزاب و گروه های در انتخابات ماه فوریه گذشته، از دستاوردهای دولت او بوده است.
او در این سخنرانی، به موارد زیادی، از رشد اقتصادی و آزادی مطبوعات گرفته تا افزایش تولید برق و رشد ظرفیت هتل ها در سال های حاکمیت خود اشاره کرد.
آقای مشرف گفت پیش از ریاست جمهوری او در پایان دهه نود میلادی، جهان پاکستان را نمی شناخت، و ادعا کرد که عملکرد دولت او، به پاکستان هویتی جهانی بخشید و آن را در نقشه دنیا و اذهان جهانیان برجسته کرد.
او با پذیرش اینکه دولت او ضعف هایی نیز داشته است، تاکید کرد که اگر اشتباهی صورت گرفته، عمدی نبوده است. او به خاطر اشتباه هایی که دولت تحت امرش مرتکب شده، از مردم پاکستان پوزش خواست.
رئیس جمهور مستعفی پاکستان با تاکید گفت به خاطر دستاوردهای خود خشنود است و هرکاری کرده، به خاطر کشور و مردمش بوده است و نه به خاطر خودش.
او گفت: "من همیشه اول به پاکستان فکر کردم، به مردم پاکستان، و به ویژه مردم فقیر پاکستان".
اتهام های ‘بی اساس‘
ائتلاف حاکم بر پاکستان از پرویز مشرف خواسته بود تا ظرف امروز یا فردا از مقام خود کناره گیری کند، درغیر اینصورت، استیضاح خواهد شد.
این ائتلاف که رهبری آن را حزب بینظیر بوتو – سیاستمدار کشته شده و نخست وزیر سابق – به عهده دارد، آقای مشرف را به بی کفایتی و نقض قانون اساسی پاکستان متهم کرده است.
اما آقای مشرف تمام اتهام های وارده را رد کرد و گفت: "حتی یک مورد اتهام علیه من، قابل اثبات نیست".
او گفت: "اکنون می خواهند من را استیضاح کنند، چرا می خواهند من را استیضاح کنند؟ آیا از حقی که قانون اساسی به من داده است می ترسند؟" اشاره آقای مشرف به حق رئیس جمهور برای انحلال پارلمان بود.
او گفت: "آیا آنها (مخالفان) می خواهند با استیضاح من، اشتباه های خود را بپوشانند؟".
رئیس جمهور مستعفی پاکستان گفت: "من معتقدم که به یاری خداوند، حتی یک اتهام علیه من اثبات نمی شود، چون من هیچ وقت به خود فکر نکردم."
پرویز مشرف گفت چه مخالفان در استیضاح او موفق باشند، چه ناموفق، درهر صورت، ضربه این کار، به کشور و مردم خواهد رسید و وقار ملت و مقام ریاست جمهوری پاکستان ضربه خواهد دید.
برنامه استیضاح رئیس جمهور پاکستان، هفته گذشته از سوی رهبران حزب مردم پاکستان (PPP) و حزب مسلم لیگ – شاخه نواز، به رهبری نواز شریف، نخست وزیر سابق، به راه انداخته شد.
یک مقام حزب مسلم لیگ گفته است فهرست اتهام های موجود علیه رئیس جمهور، حداکثر تا روز سه شنبه ارائه خواهد شد.
پرویز مشرف در سال ۱۹۹۹، با کودتا علیه دولت به رهبری نواز شریف نخست وزیر وقت، قدرت را بدست گرفت.
آقای مشرف بلافاصله پس از رسیدن به قدرت، با وارد آوردن تغییراتی در قانون اساسی کشور، اختیارات رئیس جمهور را افزایش داد.
او از متحدان عمده منطقه ای ایالات متحده آمریکا در آنچه نبرد با تروریسم خوانده می شود محسوب می شد.
آقای مشرف سال گذشته و تحت فشار مخالفان خود، از مقام سرفرماندهی ارتش کناره گیری کرد.