استاد احمد جاوید عارفی
این سه مرض مفسد و خانه تباه کن را با هم یکجا آوردیم چون، هریک با دوی دیگر مرتبط است،
چون فردی مرتکب یکی آن شود شرایط ارتکاب دوم و سومش را محیا میسازد.
هر سه گناه مذکور (زنا و قمار و شراب) از گناهان کبیره هستند،
زیرا الله متعال درباره قمار و شرب خمر می فرماید
« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَیْسِرُ وَالْأَنْصَابُ وَالْأَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ » (مائده 90).یعنی :
« ای کسانی که ایمان آوردهاید! شراب و قمار و بتها و ازلام [نوعی بختآزمایی ]، پلید و از عمل شیطان است، از آنها دوری کنید تا رستگار شوید».
حتی همه ادیان آسمانی از جمله یهود و نصاری شراب را حرام اعلام کرده بودند،
اما این کشیشان و راهبان آنان بودند که کتاب خدا را تحریف و تغییر دادند و بر طبق امیال خود و هوی پرستان آنرا تبدیل نمودند!
و چیزهایی به آن اضافه کردن و حرام خدا را حلال کردند.
دربارهٔ حرمت شراب در عهد قدیم و انجیل اشاره هایی ذکر شده است،
برای نمونه رجوع شود به انجیل لوقا،باب اوّل،بند 15- امثال سلیمان، باب 20 بند 1 و باب 23 بند 29- 35- کتاب اشعیا، باب 5 بند 22 و باب 28 بند 1- 7 و باب 56 بند 12- کتاب یوشع ،باب 4 بند 11.
مثلًا در کتاب داوران باب 13 آیات 1تا 5 در باب ماجرای تولد یکی دیگر از فرستادگان خدا (ناجی بنی اسرائیل) اینطورمی خوانیم:
«و بنی اسرائیل بار دیگر در نظر خداوند شرارت ورزیدند، و خداوند ایشان را به دست فلسطینیان چهل سال تسلیم کرد. و شخصی از صُرعَه از قبیله دان، مانوح نام بود، و زنش نازاد بوده، نمی زایید.
و فرشتهٔ خداوند به آن زن ظاهر شده، او را گفت:
«اینک تو حال نازاد هستی و نزاییده ای. لیکن حامله شده، پسری خواهی زایید. و حال باحذر باش و هیچ شراب و مسکری منوش و هیچ چیز نجس مخور».
کتابشان حتی از مجالسی که در آن از آلات موسیقی و شراب استفاده میشود نیزبا لحنی تند و سرزنش آمیز یاد کرده و اهل آن مجلس را اهل شقاوت و بدبختی میداند:
«وای بر آنانی که صبح زود برمی خیزند تا در پی مسکرات بروند، و شب دیر می نشینند تا شراب ایشان را گرم نماید و در بزمهای ایشان عود و بربط و دفّ و نای و شراب می باشد». "اشعیا باب 5 آیات 11-12".
اجرای حدود بر مجرمین مانند حد زنا یا حد شراب خواری، وظیفهٔ حاکم اسلامی است و شهروندان، خود نمی توانند این حدود را اجرا کنند،
و اگر در سرزمینی حکومت اسلامی وجود نداشت باز شهروندان نمی توانند خودسرانه اقدام به اجرای حدود بر مجرمین کنند و این کار باعث ایجاد هرج و مرج و فساد بیشتر خواهد شد.
و بهتر است کسی که شراب خورده است خودش را ستر کند و توبه نماید و از عمل خویش قلبا پشیمان گردد و باردیگر سراغ شرابخواری نرود که الله تعالی بسیار توبه پذیر است.
و دربارهٔ زنا قرآن کریم حکیم میکند :
« وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَا إِنَّهُ کَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِیلًا » (اسراء 32).یعنی :
« و نزدیک زنا نشوید، که کار بسیار زشت، و بد راهی است».
پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند :
« لَا یَزْنِی الزَّانِی حِینَ یَزْنِی وَهُوَ مُؤْمِنٌ ، وَلَا یَشْرَبُ الْخَمْرَ حِینَ یَشْرَبُهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌ ، وَلَا یَسْرِقُ السَّارِقُ حِینَ یَسْرِقُ وَهُوَ مُؤْمِنٌ »بخاری (5578) ومسلم (57).یعنی :
«زناکار در حالی که زنا میکند ایمان ندارد، و شراب خوار در حالی که شراب میخورد ایمان ندارد وسارق هم هنگام سرقت، ایمان ندارد ».
گناه زنا از شراب و قمار بیشتر و بزرگتر است، چرا که الله متعال زنا را مقارن با شرک و قتل نفس قرار داده ، می فرماید :
« وَالَّذِینَ لَا یَدْعُونَ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ وَلَا یَقْتُلُونَ النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَلَا یَزْنُونَ وَمَن یَفْعَلْ ذَلِکَ یَلْقَ أَثَامًا» (فرقان 68).یعنی :
« و کسانی که معبود دیگری را با خداوند نمیخوانند؛ و انسانی را که خداوند خونش را حرام شمرده، جز بحق نمیکشند؛ و زنا نمیکنند؛ و هر کس چنین کند، مجازات سختی خواهد دید».
زنا علاوه بر اینکه گناه کبیره است، تجاوز بر ناموس و شرف یک انسان هم هست،
که مفاسد زیاد و تداخل نسل را هم در پی دارد.
امام منذری می گوید :
«بدون شک گناه زنا نزد خداوند متعال شدیدتر و بزرگتر از شرب خمر است» "الترغیب والترهیب" (3 / 190).
و سفارینی می گوید :
«زنا بعد از شرک و قتل بزرگترین گناه کبیره است» "غذاء الألباب" (2 / 305).
برای همین حد و مجازات زنا از مجازات شارب خمر بیشتر است، خصوصا اگر زناکار ازدواج کرده باشد، چرا که مجازات زناکار اینست :
اگر محصن (یعنی ازدواج کرده) باشد، عقوبت او سنگسار است.
اگر غیر محصن باشد و یا زن باکره باشد؛ عقوبت او صد ضربه شلاق و یکسال تبعید است،درحالیکه مجازات شراب خمر 40 تا 80 ضربه شلاق است.
ادامـــــــه دارد……
۲شنبه ۱۲ می ۲۰۱۴
https://www.facebook.com/meydanestid