یکی از روزهای دیگر تاریخی و ملی ما 28 اسد روز استرداد استقلال کشور — احمد ذکی عظيمی

 

 

یکی از روزهای دیگر تاریخی و ملی ما 28 اسد روز استرداد استقلال کشور .

 

افغانستان که در قلب آسیا موقعیت دارد ، کشوریست کوهستانی ، محاط به خشکه ، باستانی و با سابقه طولانی و قدیم ، که از قرون اولیه تا قرن پنجم میلادی با داشتن وسعت و پهنای زیاد به نام آریانا مشهور بود که پس از حمله و لشکر کشی اسکندر مقدونی در سال 330 به یک دولت باختری مبدل گردید و پس از فتوحات اسلامی در قرون ( 17 – 18 ) میلادی به نام خراسان مشهور شد ، که پس از آن امپراتوری های بزرگی همچون غزنویان ، غوریان ، تیموریان و … تشکیل گردید، که سلسله فتوحات آن از طرف شرق تا دریای سند و از جانب غرب تا مشهد و از طرف شمال تا دریا آمو و از طرف غرب تا بلوچستان گسترش یافت و از نیمه قرن هجده به بعد سرزمین که امروز افغانستان نامیده می شود کانون دولتی بود که آن زمان حیثیت حلقه مرکزی میان مدنیت های شرق و غرب را داشت سبب آن گردید ، که افکار مذهبی و فلسفی زیادی به این سرزمین راه پیدا نماید و بعد از تکامل و پخته گی به جاهای دیگر دنیا پخش گردد . همین موقعیت حساس جغرافیایی و سوابق تاریخی آن همواره سبب میگردید تا این کشور مورد هجوم ، تجاوز و تاخت و تاز جهان کشایان ، امپراطوران ، استعمار گران و فاتحان بزرگ چون اسکندر مقدونی ، کروش کبیر ، چنگیز ، تیمور ، مغول و دیگران قرار بگیرد .

افغانستان که همواره مورد تجاوز قرار گرفته است به عنوان آخرین بار استرداد استقلال خود را  در سال 1919 به تاریخ 28 اسد توسط شاه امان الله خان که تازه پس از مرگ پدر خود به سلطنت رسیده بود به دست آورد . که مردم غیور و مهین دوست افغاستان از این روز پر افتخار و روز ملی خویش همساله با برگزاری مراسم خاص تجلیل به عمل میآوردند . این روز یکی از روز های پر افتخار کشور به حساب میآید که در آن روز مردم افغانستان با شکست دادن یک قدرت بزرگ جهانی کشور خود را از چنگال اشغال گران نجات داده اند . ولی متاسفانه افغانستان تا امروز هم مورد تجاوز از نوع دیگر آن درامان نمانده و مداخلات کشور های بزرگ و کوچک به طور مداوم از آن زمان تا اکنون وجود دارد . از جمله کشور های مداخله گر یکی هم  همسایه جنوبی ما کشور پاکستان است، که با مداخلات و دست درازی ها در امور داخلی کشور ما دارد و می خواهد نا امنی را گسترش بخشیده و حتی مردم افغانستان  امروز نمیتوانند که از روز های ملی و پر افتخار خود  در یک فضای صلح تجلییل به عمل آورند . رویداد های منظم و پلان شده اخیر که توسط تروریستان اجرا شد عمدتاً توسط سازمان استخباراتی پاکستان " آی اس آی " برنامه ریزی گردیده که گواه روشن بر ادعای ماست .      

برهم زدن جشن 8 ثور روز پیروزی مجاهدین علیه نیروهای متجاوز شوروی وقت که از طرف کشور همسایه جنوبی ما پاکستان و گروه های تروریستی القاعده وطالبان متحجر که از حمایت مستقیم دولت پاکستان برخوردار هستند گرامی داشت  این روز را سپوتاژ نمودند . و گرامی داشت از این روز را بالای مردم افغانستان به یک روز پر از غم مبدل ساخته اند که نمونه دیگری از مداخلات غیر مستقیم پاکستان شمرده می شود  .

دولت پاکستان که امروز خود با ترریزم و افراطیون مذهبی در داخل خاکش دست و پنچه نرم میکند ، ولی با آن هم دست از تمویل و تجهیز این گروه ها بخاطر اهداف منطقه ای خود و احمال فشار توسط این گروه ها بالای کشورهای دیگر از جمله هند و افغانستان ، و گرفتن امتیازات سالانه از کشور های بزرگ جهان ،  که نتیجه حمایت پاکستان از گروه های تروریستی و انجام حملات این گروه ها در داخل خاک افغانستان همه روزه جان صد ها انسان بی گناه را میگیرد ، و همیشه این کشور در صدد ویرانی ، فقر اقتصادی مردم افغانستان و بلاخره براندازی نظام منتخب و مردمی مردم افغانستان میباشد . که نمونه های بارز این ادعا واقعه ولایت بغلان و واقعه مقابل سفارت هند در کابل است که در آنها جان هزارها انسان بی گناه گرفته شد .

پس حالا که یکی از روز های تاریخی مردم افغانستان همانا روز 28 اسد روز استرداد استقلال کشور در راه است . و مردم افغانستان از این روز به عنوان روز فراموش ناشدنی و روز ملی خود یاد مینمایند . و این روز را گرامی میدارند ، آیا دولت حامی تروریزم در منطقه و گروهای دهشت افگن مقیم در خاک پاکستان  کدام اندیشه برای  سپوتاژ این روز گرفته اند ؟ که سوال مثبت است که حتماً در صدد آن خواهند بود که چگونه بتوانند این روز هم مانند رزو 8 ثور را سپوتاژ نمایند. به امید اینکه نیروهای امنیتی کشور فعالانه در امر تامین امنیت کشور کوشیده باشند و کسانانیکه در صدد ویرانی کشور و تباهی مردم ما هستند به جدیت علیه آنها اقدام نموده که البته این در صورت همکاری مردم در افشا ساختن اشخاص و گروه های مخرب میسر است . به امید یک افغانستان که در آن تمام اتباع کشور در آرامش کامل بسربرند .

 

با احترام

        ذکی عظیمی          

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *