مقامات دولتي؛ سهامداران كمپنی های امنيتی

 

مقامات دولتي؛ سهامداران كمپنی های امنيتی

برګرفته شده از: سایت محترم کلید

تهيه شده توسط ملیار صادق ازاد شنبه ۳۰ اسد ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۱۸  

شركت هاي لوژيستيكي و امنیتي تجارت هاي سود آوري اند كه تا كنون زورمندان حكومتي و حزبي پول هاي هنگفتي را از آن بدست آورده اند.

باآنکه در اوایل، شمار زیادی از اعضای ائتلاف شمال به شمول جنرال دین محمد جرئت کمپنی امنیتی داشتند؛ ولی حالا بیشتر آنان کمپنی های لوژيستيكي ایجاد نموده و پول بیشتر نسبت به کمپنی های امنیتی از نیروهای خارجی بدست میاورند. در حقیقت آنان قرارداد کننده نخست با طرف هاي خارجي هستند.

شركت هاي لوژيستيكي با كمترين زحمت و قبول خطر، فقط با واسطه قرار گرفتن قرارداد ها پول هنگفتي را به دست مي آورند كه زمينه ساز اصلي معامله ها با كمپني هاي امنيتي مي باشند.

قوماندان روح الله رئیس کندهار سیکیورتی گروپ، می گوید که بیشتر کمپنی های امنیتی با این شرکت ها قرارداد دارند نه با قوای خارجی. وي مي گويد: "این شرکت ها از نیروهای خارجی در بدل رساندن هر موتر حدود 4هزار دالر امریکایی میگیرند؛ بعد با ما قرارداد میکنند ولی در بدل هر موتر به ما  5تا  8 صد دالر میدهند، سه چند پول را اینها میگیرند." گفته میشود از بزرگترین شرکت های لوژيستيكي که با بگرام قراردادهای پرهزینه دارد یکی هم شرکت مربوط به اجمل رحمانی برادرزاده جنرال بابه جان قوماندان امنیه پیشین کابل و از فرماندهان جهادی سابق است.

اين در حالی است که چندي قبل رئیس جمهور کرزی با شدید ترین الفاظ تمام كمپني هاي امنيتي خصوصي را متهم به دزدی، قتل، اختطاف و همکاری با مخالفان مسلح نموده است، شواهد نشان میدهد که بیش از 5 هزار نفر مسلح در چوکات چهار گروپ بزرگ امنیتی به نزدیکان وي تعلق دارند.

علاوه براین، شماری از قدرتمند ترین افراد، مالک اصلی بزرگترین کمپنی های امنیتی بوده، هرچند  جواز فعالیت شان را بنام کارمندان عادی کمپنی شان ثبت نموده اند.

در واقع هیچ کمپنی امنیتی وجود ندارد که مالکان ویا سهام داران آن ازین سه کته گوری خارج باشند؛ اعضای خانواده بلند پایه ترین مقام دولتی، زورمندان و قدرتمداران و سرمایه داران بزرگ خارجی و داخلی.

این تحقیق بر بنیاد شواهد و مصاحبه های انجام یافته با مقام های بلند پایه  بیش از6شرکت بزرگ امنیتی خصوصی استوار است و ارتباط مالكان آنها را با این قدرتمندان ثابت می سازد.

فرمانی که رییس جمهور کرزی مبنی بر لغو تمامی شرکت های خصوصی امنیتی تا چهار ماه دیگر صادر نمود به این معنی است که وی تفاوتی میان این شرکت ها قایل نبوده  و در پی لغو تمام کمپنی های امنیتي، چه خارجی و چه هم داخلی، چه از مقامات بلند پایه دولتي و چه از نزدیکان وی، مي باشد.

اين درحالي است كه شماری از مالکان این کمپنی ها یک قدم به عقب نهاده و به نظر می رسد، می خواهند دست ازین فعالیت ها بکشند؛ اما شمار زیادی ازین افراد به این سخنان رئیس جمهور پوزخند زده و به این باور اند که آقای کرزی توانایی انحلال کمپنی  های امنیتی خصوصی را ندارد.

عدهء شرکت های مربوط به ريیس جمهور کرزی، مقام های دولتی، و اعضای ائتلاف شمال با مشخصات و عملكردهاي ذيل مشغول فعاليت مي باشند.

كمپني هاي امنيتي نزدیکان رئیس جمهور

– آسیا سیکیورتی گروپ (A.S.G): این کمپنی امنیتی مربوط به حشمت کرزی فرزند خلیل خان کرزی، پسرکاکای رئیس جمهورحامد کرزی است.

اکنون که رئیس جمهور خواستار لغو شرکت های امنیتی شده، حشمت کرزی می گوید که او دیگر مالک این کمپنی امنیتی نیست. او که دراین زمینه از مصاحبه با ما خود داري كرد، تنها ابراز داشت که مدتی است آسیا سیکیورتی گروپ را به فروش رسانده است. وقتی از او پرسیدم که چرا شرکت اش را فروخته، گفت که "دلم نبود فروختمش"

این درحالیست که جواز فعالیت این کمپنی در دفتر آیسا یا "اداره حمایت از سرمایه گذاری در افغانستان" هنوز هم بنام وی ثبت می باشد.


– وطن ریسک منجمنت و کندهار سیکیورتی گروپ: هسته مرکزی قدرت و فعالیت کمپنی های امنیتی خصوصی در جنوب افغانستان با دو نام فوق خلاصه میشود.

برای بیشتر مسوولان شرکت های امنیتی خصوصی این موضوع پذیرفته شده که احمد ولی کرزی برادر رئیس جمهور کرزی سهم بزرگی درین دو کمپنی دارد، هرچند که هیچ یک از آنان حاضر نیستند در مصاحبه رسمی این موضوع را بیان كنند. از طرف ديگر نام قوماندان روح الله که در برخورد خشن با مردم و مخالفان مسلح در شاهراه کابل – کندهار شهرت دارد با این دو کمپنی گره خورده است.

وطن ریسک مجمنت، بخشي از وطن گروپ است که احمد راتب پوپل و احمد راشد پوپل از وابستگان دورتر رئیس جمهور، مالکیت آنرا ظاهراً به عهده دارند و کندهار سیکيورتی گروپ شامل 23 گروپ امنیتی فعال در ولایت کندهار است که از چند ماه بدینسو تحت ریاست قوماندان روح الله، یکی از خویشاوندان دور کرزی درآمده است. روح الله که قوماندان عملیاتی وطن ریسک نیز بود؛ هفته گذشته با استقبال از تصمیم رئیس جمهور در مورد شرکت های امنیتی از سمت اش در وطن ریسک استعفا داد؛ اما عصر همان روز در مصاحبه با کلید تائید کرد که سمت او در کندهار سیکيورتی گروپ هنوز پابرجاست.

روح الله؛ از هفت سال بدینسو قوماندان نامدار شرکت های امنیتی بوده است.

او بیش از چهارسال کمپنی غیر مجوز را بنام "امنیت کماندو" اداره می کرد که درشاهراه کندهار- هلمند فعالیت داشت. بعد او با "وطن ریسک مجمنت" شریک شد و قطارهای اکمالاتی ناتو را از میدان شهر به کندهار و هلمند حمل می نمود.

در تاریخ 5 ماه ثور سال جاری افراد مربوط به شرکت های امنیتی "وطن ریسک منجمنت" و کمپنی "کمپاس" در ولسوالی شیخ آباد ولایت میدان وردک دو فرد ملکی را حین حمله طالبان بر قطار حامل شان به قتل رساندند. علاوه براین وطن ریسک، متهم به باج دهی و رشوه به طالبان است.

زمانیکه فعالیت این کمپنی بعد ازین قتل توقف داده شد، کاروان اکمالاتی ناتو در شاهراه کابل – کندهار مورد حملات شدید طالبان قرار گرفت و چنین پنداشته شد که گویا افراد این کمپني با شورشیان دست دارند و این حملات را به این منظور راه اندازی کردند تا بر ضرورت خدمات آنها تاکید کند.

روح الله، باج دهی و همکاری با طالبان را رد می کند. او در مصاحبه با کلید از بازجویی که مقام های امریکایی درین زمینه از آنها انجام داده چنين خبر داد:" آنها که از کانگرس امریکا بودند؛ من، راشد پوپل و راتب پوپل را به دوبی احضار کردند، ما مذاكره هشت ساعته داشتیم، آنها هیچ شواهدی نداشتند، فقط ادعا می کردند، ما برایشان نشان دادیم که در یک سال گذشته از ده میلون دالری که عاید داشتیم در کجاها مصرف کردیم، ولی آنها می گفتند که 16صد مليون دالر در زمینه تأمین امنیت کاروان های اکمالاتی از سنای امریکا تصویب شده است…. بالاخره ما آنها را قناعت دادیم."

روح الله در مورد کلیپ ویدیویی که در سایت یوتیوپ منتشر شده و در آن افراد مسلح مربوط به وی چند فرد نامعلوم را شکنجه نموده و سپس سر می برند؛ میگوید که او خود این کلپ را ندیده است، اما او در ادامه به نحوی تائید کرد که این کار توسط سربازان او صورت گرفته است:" اگر حلال ( سربريده شده) شده است کسانی بوده که افراد ما را حلال کرده اند؛ اما این کار عسکرهایم است من در کابل نشستم و درآنجا(شاهراه) دو صد نفر پرسونل است و آنها وقتي می بینند که یک رفیق شان در پیش چشم شان کشته می شود، درمقابل وقتی طالب به دست شان بیفتد آنها هم همین کار را می کنند."

از او پرسیدم که چگونه میتوان باور کرد، کسانی را که افراد شما سر بریده اند طالب هستند.؟

در جواب گفت:"بین طالب و مردم ملکی در ویدیو چه فرق می شود. طالب كه در پیشانی اش نوشته نیست که این طالب است. کشته شده ها از جمع کسانی هستند که من را می کشند با من مقاومت می کنند. این چنین افراد کشته شده اند؛ تعداد دقیق کسانی را که کشته ایم نمی دانم، ولی اگر طالب ها قتل 5 هزار تن از افراد شان را هم به من نسبت دهند، من منکر نمی شوم و نمی گویم که نکشته ایم تان ."

روح الله می گوید: "کسانیکه توسط افراد تحت قومانده او به قتل می رسند، اگر اسلحه و سایر تجهیزات داشته باشند آنرا به دولت تسلیم می نمایند."

او شراکت احمد ولی کرزی در وطن ریسک منجمنت و کندهار سیکيورتی گروپ را رد میکند:"به خدا اگر ولی کرزی یک فیصد سهم هم در کمپنی ما و یا سایر کمپنی های امنیتی داشته باشد، این یک گپ ناحق است که او سهم دارد."

قوماندان روح الله در مورد کندهار سیکورتی گروپ می گوید که 98 در صد کار اخذ جواز او را ختم کرده است "در مجموع دوهزار و دوصد فرد مسلح در چوکات کندهار سیکورتی گروپ کار میکنند." او مي افزايد كه "در اول موافقت رئیس صاحب جمهور بود اما حالا به میز رئیس جمهور رسیده و به نوبت مانده که چه وقت او امضا میکند."

او از دولت میخواهد تا جواز این کمپنی بزرگ را هرچه زودتر بدهد. او می گوید که فکر میکنم خارجی ها راضي نيستند که این کمپنی جواز فعالیت داشته باشد.

 

–    قطعه ریزرف عملیاتی:

–     بیش از سه هزار فرد مسلح تحت قومندانی مطیع الله خان در ولایت ارزگان فعالیت می کنند.

مطیع الله خان که از خانواده جان محمد خان والی پیشین ارزگان و یکی از وزرای مشاور رئیس جمهور کرزی است، مسوولیت پولیس شاهراه کندهار-ارزگان را به عهده دارد؛ اما او خارج از تشکیلات حکومتی هزاران فرد مسلح دارد. خانواده جان محمد خان از احترام و محبوبیت خاصی نزد رئیس جمهور کرزی برخوردار است؛ زیرا او درسال 2001 زمان حمله امریکا به افغانستان آقای کرزی را در کوه های نزدیک به ترینکوت از چنگ طالبان نجات داد و رئیس جمهور کرزی از مهمان خانهء او به ارگ ریاست جمهوری رسید. علاوه براین، او که بنام حاجی امیر صاحب مشهور است در دو انتخابات گذشته ریاست جمهوری، رئیس کمپاین انتخاباتی آقای کرزی در ارزگان بود و صد هزار رای بدست آمده آقای کرزی درین ولایت از دستاوردهای او به شمار می رود.

مطیع الله خان که گفته میشود برادرزاده جان محمد خان است، در مصاحبه با کلید تائید کرد که گروه بزرگی از افراد مسلح غیرحکومتی را رهبری می کند. وي مي گويد:"در تشکیل وزارت امورداخله من 648 نفر دارم اما بیش از سه هزار و پنجصد تن از خانه سلاح برداشته و با من کار می کنند. برای همه آنها من معاش و سایر امکانات را از قطار خارجی ها برابر می کنم؛ معاش هریک 240دالر امریکایی است."

مطیع الله خان؛ هر هفته کاروان برزگ اکمالاتی سربازان خارجی مستقر در ارزگان را از کندهار به این ولایت به همراهی بیش از 1500 فرد مسلح انتقال میدهد. گفته می شود او در هرهفته بیش از یک صد هزار دالر امریکایی از سربازان خارجی در بدل انتقال اکمالات آنها بدست می آورد. قوماندان مطیع مدعی  است که بیش از سه هزار جوان ارزگان را صاحب معاش ساخته و به این ترتیب از رفتن آنها به صفوف طالبان جلوگیری نموده است. اما این درحالیست که او از سوی رسانه های امریکایی متهم به باج دهی و دادن رشوه به طالبان شده است.


شرکت های امنیتی ديگر مقامات دولتي:


– ستراتیژیک سیکیورتی سلوشن انترنشنل(
SSSI):این کمپنی امنیتی مربوط به حاجی حسین برادر مارشال قسیم فهیم معاون اول ريیس جمهور کرزی است. با تلاش های زیاد نتوانستم باوی مصاحبه نمایم. احمد فواد مسوول بلند رتبه این کمپنی در کابل به ما گفت که حاجی حسین ريیس عمومی کمپنی به لندن سفر نموده و وی نمی تواند بدون اجازه او مصاحبه نماید. گفتنی است کمپنی برادر معاون اول ريیس جمهور در دفتر آیسا بنام کمپنی انگلیسی ثبت گردیده است.


– شرکت امنیتی ان سی ال(N.C.L):

این کمپنی امنیتی مربوط به حامد وردک؛ پسر جنرال عبدالرحیم وردک وزیر دفاع ملی است. حامد وردک؛ علاوه از کمپنی امنیتی، شرکت لوجیستیکی و چک سازی نیز دارد که بزرگترین موانع امنیتی سمنتی توسط شرکت وی ساخته می شود.در سایت انترنتی مربوط به شرکت ان سی ال حامد وردک موسس و ریس عمومی این کمپنی ذکر شده است.

او را درین فعالیت ها شرکای امریکایی اش همراهی میکنند. جواز کمپنی امنیتی "ان سی ال" بنام نجیب وردک؛ قوماندان امنیه سابق ولایت بغلان و یک تبعه امریکایی ثبت شده است. گفته می شود این کمپنی از سربازان و امکانات نظامی بیشتر برخوردار است. شخص حامد وردک در امریکا به سر می برد. وی چندی پیش انتقاد های شدیدی بر سیاست های رئیس جمهور کرزی نموده بود و از ایجاد حزبي بنام "فدایان صلح" خبر داده بود که به نقل از رسانه ها، هدف آن مبارزه با اهداف طالبان است. وقتی به نجیب وردک قوماندان کمپنی ان سی ال، مراجعه کردم او گفت که از سمتش درین کمپنی استعفا داده و حتی ده فیصد سهمی را که درین کمپنی داشته نیز نگرفته است.

آقای عزیزی؛ سرپرست اين كمپني دركابل از قوم قزلباش است و باجه عبدالرحیم وردک وزیر دفاع افغانستان است كه از امریکا به کشور برگشته است.

عزیزی با بیان اینکه او از مطبوعات افغانستان نفرت دارد، حاضر نشد در مورد فعالیت های این کمپنی معلومات بدهد. او درحالیکه شدیدا بر قوماندان این کمپنی، نجیب وردک انتقاد کرد، با صدای بلند گفت که کرزی توان منحل كردن کمپنی های امنیتی را ندارد و افزود که به زودی شخصی از امریکا به افغانستان خواهد آمد تا از حقوق کمپنی ان سی ال دفاع نماید.

– شرکت امنیتی ایلیت ( نخبه ):

این کمپنی امنیتی از صدیق مجددی؛ پسر حضرت صبغت الله مجددی رئیس مشرانوجرگه شورای ملی است. آقای مجددی درین کمپنی شریکی بنام مودود پوپل دارد. در حال حاضر صدیق مجددی در ترکیه به سر میبرد. اما مودود پوپل، شریک او در مصاحبه با کلید گفت که نظر به نبود قرارداد، در نظر دارند فعالیت کمپنی امنیتی شانرا توقف دهند؛ ولی به گفته او سایر بخش های کمپنی ایلیت که شامل فعالیت های لوژيستيكي، ساختمانی ونقشه کشی است، به فعالیت خویش ادامه خواهد داد. وقتی از او در مورد فیصدی سهم آقای صدیق مجددی در کمپنی ایلیت پرسیدم گفت که نمیتواند بدون اجازه شریک اش سهم وی را به ما بازگو کند. شریک کمپنی امنیتی پسر رئیس مجلس سنای افغانستان، گفته های کرزی را در مورد اینکه "کمپنی های امنیتی برای کشور امنیت نمی آورند"، غیر موجه میداند او گفت:"کمپنی های امنیتی برای کسانیکه برایشان پول میدهند، امنیت میاورد. امنیت کاروان هایي را که در بدل انتقال آن پول بدست میاورند، تامین میکند وظایف ما تامین امنیت کشور نه، بلکه از بخش های خاص است."

او گفت که نمی توان تمامی شرکت های امنیتی خصوصی را متهم نمود:"به گونه مثال کمپنی او تعداد قرادادهایی را که باعث خونریزی مردم می شد، نپذیرفت مناطق ناامن خطرات خود را دارد ما چنین قراداد هایی را نپذیرفتم. مودود پوپل از جواب به سایر سوالات ما خود داری نمود.

– شرکت امنیتی گلف مناس (Gulf Manas):

این کمپنی در ماه های اخیر جواز فعالیت اش را از اداره حمایت از سرمایه گذاری(آیسا)بدست آورده است.

گفته میشود سهام دار بزرگ آن اسدالله خالد وزیر سرحدات، اقوام و قبایل است. شرکای دیگر او گل آغا شیرزوی والی ننگرهار و یک سرمایه گذار عرب دانسته میشود.هرچند نتوانستيم نظر آقای خالد را درین زمینه داشته باشیم اما قوماندان عملیاتی یکی از کمپنی های امنیتی موظف در شاهراه کابل-کندهار که نخواست از وی نام ببریم گفت که آقای خالد، از مدت ها بدینسو در صدد ایجاد یک شرکت امینتی بود تا بالاخره توانست افراد مسلح و سایر امکانات آن را فراهم نموده و ، کمپنی "گلف مناس" را ایجاد کند.

به گفته او این کمپنی جواز فعالیت وزارت امورداخله را که از طریق شورای وزیران و منظوری حامد کرزی طی مراحل میشود، تا حال بدست نیاورده است. همچنان زمانی که لیست شرکت های خصوصی امنیتی را از دفتر آیسا بدست میاوردیم، یک مقام این دفتر به ما گفت برای اخذ جواز این کمپنی شخص اسدالله خالد با یک عرب به آیسا مراجعه نموده بود.


– شرکت امنیتی شمشاد:

این کمپنی امنیتی از عبدالروف ځدران پسر پادشاه خان ځدران والی پیشین ولایت پکتیا و یکی از اعضای ولسی جرگه است.

برادر او عبدالولی ځدران ولسوال "وازی ځدران" ولایت پکتیا است. کمپنی امنیتی شمشاد، قطار های اکمالاتی سربازان خارجی را در شاهراه میان خوست و گردیز انتقال میدهد.

عبدالروف در گفتگو با کلید گفت که در نظر دارد تعداد افراد مسلح کمپنی اش را از صد تن افزایش داده و فعالیت های شرکت اش را نیز گسترش دهد.

او میگوید که هیچگونه رابطه با طالبان ندارد و نه هم تصمیم دارد با آنان معامله کند. کمپنی امنیتی شمشماد، جواز فعالیت رسمی ندارد ولی عبدالروف ځدران میگوید که او جواز موقت را از ولایت پکتیا اخذ نموده است.


کمپنی های امنیتی اعضاي ائتلاف شمال:

اعضای ائتلاف شمال که نخستین همکاران قوای خارجی در افغانستان بوده اند نیز از عمده ترین افرادی اند که با کارو بار اکمالات خارجی سرو کار دارند. از نخستین کسانیکه بیشتر در مورد داشتن کمپنی امنیتی از او نام برده میشود جلال الدین پسر برهان الدین ربانی است. در مورد کمپنی امنیتی او تبصره های زیادی وجود دارد ولی ما با تلاش های زیاد نتوانیستم شرکت وی را شناسایی کنیم.

نذیرشفیعي رئیس دفتر برهان الدین ربانی به ما گفت که آنان در نظر داشتن کمپنی امنیتی را بنام "افغانستان ریسک" ایجاد کنند اما به دلایل مختلف این کار صورت نگرفته و جلال الدین پسر آقای ربانی اکنون در کانادا به سر میبرد.

در حال حاضر دو کمپنی امنیتی بنام های خراسان و افغانستان نوین از جمع کمپنی هایی هستند که مالکان آن از شمال کشور بوده و گفته میشود مقامات ارشد ارگان های امنیتی، ریاست جمهوری و پارلمان کشور از آنان و شرکت های لوژيستيكي که گفته میشود به نزدیکان شان مربوط میشوند حمایت جدی می نمایند.

کمپنی افغانستان نوین از قوماندان لطف الله از قوماندانان سابق عبدالرب رسول سیاف است که مدتی زیادی همراه با مسعود در برابر طالبان جنگیده است.شریک وی درین کمپنی امان الله گذر از قومندانان سابق احمد شاه مسعود پنداشته میشود هرچندی که لطف الله شراکت وی را رد میکند. لطف الله میگوید که در حدود 500 فرد مسلح دارد و اسلحه انان را از قوماندانان محلی خریداری کرده است.کمپنی امنیتی او قراردادهایی با بگرام داشته و عموما اکملات نیروهای امریکایی را از شیرخان بندر به بگرام و از آنجا به غزنی انتقال میدهد.

شرکت امنیتی خراسان از وحیدالله فیروزی برادر حاجی خلیل فیروزی ريیس کابل بانک است که وی نیز از پنجشیر میباشد.همچنان در جریان این تحقیق ما از تعداد مسئولان شرکت های امنیتی خارج از مصاحبه رسمی در مورد سهیم بودن داکتر رنگین دادفر اسپانتا؛ مشاور امنیت ملی ریيس جمهور دریکی از کمپنی های امنیتی و لوژيستيكي شنیديم. ولی شواهد کافی در قسمت اثبات این موضع دریافت نتوانیستیم.همچنان ما نام تعداد دیگری از مقام های دولتی که در کمپنی های مختلف سهم دارند برخوردیم ولی به دلیل سری بودن آن موفق دریافت شواهد کافی نگردیدیم.

کارمندان کمپنی های امنیتی حد اقل 2صد دالر امریکایی و حد اوسط4صد دالر معاش میگیرند، اما شماری از آنها که در شاهراه ها و مناطق ناامن فعالیت میکنند، حتی تا 8صد دالر امریکایی معاش دارند.

رقابت شدید در میان کمپنی هایی که در شاهراه ها فعالیت میکنند، وجود داشته تا حدی که مالکان برخی از کمپنی ها معتقد اند که رقبای شان حتی درهمکاری با شورشیان به کاروان های مربوط به آنها حمله ور میشوند. شواهد نشان میدهد که برای سربازان خارجی در افغانستان آنچه مهم است رساندن اکمالات شان است، اینکه این اکمالات چگونه میرسند، برای آنان اهمیتی ندارد. موضوع رشوه دهی کمپنی ها به طالبان از سویی یک کمیته مجلس سنای امریکا بیان شده، درحاليکه به باور کارشناسان سربازان خارجی در افغانستان از حقایق آگاهی داشتند. این پدیده در افغانستان نیز جدید نیست در سالیان حضور شوروی سابق در کشور، کسانیکه کاروان های اکمالاتی آنها را به کندهار حمل میکردند به مجاهدین رشوه میدادند، حتی این عمل از سوی افسران اردوی آن زمان نیز صورت گرفته است که فرماندهان مجاهدین درین زمینه از داشتن اسناد نیز صحبت میکنند. کمپنی های امنیتی از دادن پول به طالبان انکار میکنند، ولی در مورد رقبای خود چنین موضعی ندارند. از عبدالرحیم سالارزی مالک کمپنی سالارزی پرسیدم که آنان در طول شاهراه کابل- کندهار به کی پول میدهند؟ او گفت که تنها به شماری از کسانیکه باشندگان محلات مسیر این شاهراه بوده و به آنها راپور میدهند که آیا طالبان در شاهراه کمین زده اند و یا خیر … او گفت که بیشتر این راپور ها دقیق میباشند.

در حالیکه 90درصد این کمپنی ها به سربازان و ادارات خارجی خدمات ارائه میکنند، چگونه میتوان با انحلال این کمپنی ها خلاء این خدمات را پر نمود و از سویی هم این گفته رییس جمهور که گویا پرسونل شرکت های امنیتی باید شامل پولیس و اردو گردد، چقدر از سوی آنان پذیرفته خواهد شد. در حالیکه هم اکنون بیشتر قومندانان این کمپنی ها جنرالان وافسران سابق پولیس اند که وظایف شانرا ترک و به دلیل بلند بودن معاش شامل کمپنی های امنیتی گردیده اند.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *